Aleš Pajovič je zaradi težav s poškodovanim kolenom verjetno že končal reprezentančno kariero. Foto: EPA
Aleš Pajovič je zaradi težav s poškodovanim kolenom verjetno že končal reprezentančno kariero. Foto: EPA
Igralci pravijo, da se z odstopom selektorja Zvonimirja Serdarušića ne obremenjujejo. Foto: MMC RTV SLO
Denič optimist pred tekmo s Portugalci

zadnja leta pod taktirko Matsa Olssona zelo napredovala.

"V njihovi igri ni več divjanja, igrajo moderen rokomet s hitrimi prehodi v protinapad. V obrambi igrajo predvsem različicah 5-1 in 6-0, v napadu pa so nevarni povsod, čeprav je njihova desna stran močnejša od leve. Toda mi se na to ne bomo preveč ozirali, ampak jih skušali ustaviti s kolektivno igro," je na novinarski konferenci v Celju pojasnil Boris Denič, ki po nedavnem pretresu v vrhu Rokometne zveze opravlja vlogo selektorja izbrane vrste. Recept za zmago v dvorani Zlatorog (prenos na TV SLO 2) bo kolektivna igra s čvrsto obrambo.

Zorman verjame, da bo teden lep
Igralci pravijo, da se s spremembami ne obremenjujejo, in obljubljajo pravi pristop. "Ne zanimajo nas spletke na zvezi. Mi smo tu zaradi državnega grba. Pred nami je neki nov začetek in upamo, da bo pozitiven. Med nami je vedno vladala homogenost in tudi tokrat bomo dali vse od sebe. Verjamem v fante, mislim, da je pred nami lep teden. Po dozdajšnjih rezultatih smo mi favoriti, toda to bomo morali pokazati na igrišču," pravi Uroš Zorman. Slovenija bo v nedeljo igrala še proti Ukrajini, in sicer v Zaporožju. Prvi favorit skupine tri je Poljska, s katero bo Slovenija obe tekmi odigrala marca. Na prvenstvo v Srbiji vodita prvi dve mesti v skupini.

Neuspeh bi znižal ceno igralcem
Ljubitelji rokometa še niso pozabili, da se Slovenija ni prebila na zadnji dve svetovni prvenstvi, zato je treba zdaj popraviti spodrsljaj. "Med nami vlada dobro vzdušje, na treningih je prisotna disciplina. Igralci se zavedamo, da si še enega takega spodrsljaja, kot je bil izpad v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2011 proti Madžarski, ne smemo privoščiti. S tem bi dodatno izgubili stik s preostalim svetom, tudi cena igralcem bi še padla. Te kvalifikacije so tako popravni izpit, ki ga želimo začeti z zmago," je povedal vratar Gorazd Škof.

Vugrinec se ne javlja na telefonske klice
Zaradi poškodbe bosta manjkala Vid Kavtičnik in Miha Žvižej. Izkušeni Aleš Pajovič je zaradi težav s poškodovanim kolenom verjetno že končal reprezentančno zgodbo. V ekipi ni niti Renata Vugrinca. "Nisem ga dal na seznam, ker nekateri drugi igralci na njegovem položaju igrajo več kot on. Skušal sem ga tudi poklicati prek telefona, vendar se mi ni javil," je povedal selektor Denič, ki je reprezentanco osvežil z nekaj mladimi igralci. Slovenci so se doslej s Portugalsko dvakrat srečali na zaključnih turnirjih stare celine. Leta 2000 so na Hrvaškem izgubili s 27:28, na Portugalskem leta 1994 pa so slavili s 23:22.

Vratarji: Gorazd Škof (Croatia), Matevž Skok (Gorenje), Primož Prošt (Silkeborg).

Leva krila: Luka Žvižej (CPL), Jure Dobelšek, Uroš Rapotec (oba Cimos).

Levi zunanji: David Špiler (Croatia), Klemen Cehte (Gorenje), Saša Barišič (Našice).

Srednji zunanji: Uroš Zorman (CPL), Sebastian Skube (Cimos), Marko Bezjak (Gorenje).

Desni zunanji: Jure Natek (Magdeburg), Boštjan Kavaš (Wisla), David Miklavčič (Gorenje).

Desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Dragan Gajič (CPL), Matjaž Brumen (Cimos).

Krožni napadalci: Miha Žvižej (Silkeborg), Peter Pucelj (Bosna), Dino Bajram (Gorenje), Andraž Podvršič (Kriens).

Spored slovenskih tekem

1. krog (27. oktober 2010):
SLOVENIJA - PORTUGALSKA (Celje)

2. krog (31. oktober 2010):
UKRAJINA - SLOVENIJA

3. krog (9. marec 2011):
SLOVENIJA - POLJSKA

4. krog (12. marce 2011):
POLJSKA - SLOVENIJA

5. krog (8. junij 2011):
PORTUGALSKA - SLOVENIJA

6. krog (12. junij 2011):
SLOVENIJA - UKRAJINA

Denič optimist pred tekmo s Portugalci