"Noka" je z velikimi pričakovanji prišel v Slovenijo, a hitro se je izkazalo, da to ne bo zgodba o uspehu. Foto: EPA
Tomaž Jeršič
Glavna tarča ostrih kritik v zadnjih mesecih je bil generalni sekretar Tomaž Jeršič, ki so mu klubi med drugim očitali nesorazmerno visoko plačo ob finančnih težavah zveze. Foto: MMC RTV SLO
Bobinac komentiral tri odstope
Rokometni potres ob nepravem trenutku

Omenjena trojica, ki se je po neuspehu v kvalifikacijah za SP 2011 znašla pod ostrimi kritikami slovenske rokometne javnosti, se je za odstop odločila že konec septembra. Predsednik RZS-ja Franjo Bobinac je odstope sprejel šele zdaj, nato pa je krovna rokometna organizacija obvestila javnost.

Napadi prešli mejo okusa
"Kljub želji, da v pomembnem obdobju pred dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2012 v Srbiji proti Portugalski in Ukrajini, ki ju bo moška reprezentanca odigrala do konca oktobra, ne zapustijo igralcev in ljubiteljev rokometa, in kljub tehtanju vseh argumentov za in proti so se odločili, da v tem ozračju nenehnih bolj ali manj odkritih napadov in diskreditacij, ki so že prešli meje dobrega okusa, nima več smisla vztrajati," je razloge za odstop omenjene trojice v izjavi za javnost povzel RZS.

Bobinac razume odstope zaradi napadov
"V njih sem videl partnerje, s katerimi bi lahko slovenski rokomet še hitreje napredoval. Njihovo odločitev razumem v kontekstu napadov in diskreditacij na pisarno RZS-ja, predvsem pa na generalnega sekretarja, ki so se v zadnjem času s strani posameznikov vrstili in stopnjevali," je v izjavi za javnost zapisal predsednik RZS-ja Bobinac.

Predsednik velenjskega Gorenja je pred oktobrskima tekmama reprezentance z oklevanjem sprejel odstop: "Sicer bi si želel, da v pomembnem obdobju pred dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu 2012 v Srbiji proti Portugalski in Ukrajini, ki ju bo moška reprezentanca odigrala do konca oktobra, ne bi prišlo do takšne odločitve oziroma da bi jo preložili vsaj do konca meseca, a jo bo spoštoval."

"Celjana" od zdaj le še ob Savinji
"Noka"
, selektor slovenske moške rokometne reprezentance, se bo v celoti posvetil treniranju rokometašev Celja Pivovarne Laško, s katerimi ga čaka še veliko dela. Klubu, v katerem je blestel že kot rokometaš, bo na mestu direktorja ostal zvest tudi Roman Pungartnik, ki je bil do zdaj tudi direktor moških reprezentanc.

Jeršič samo še na evropski ravni
Tomaž Jeršič
se je odločil, da bo ostal predan rokometu. Še naprej ostaja na mestu podpredsednika evropskega ekonomskega interesnega združenja Group Club Handball, na mestu predsednika vseh evropskih klubov Forum Club Handball Board in na čelu upravnega odbora za marketing Evropske rokometne zveze.

Bo Denič napredoval na selektorski stolček?
V čim krajšem času bo predsedstvo imenovalo novega selektorja moške članske reprezentance, kot vršilec dolžnosti pa bo takoj prevzel vlogo dozdajšnji pomočnik selektorja Boris Denič, ki ga namerava predsednik tudi predlagati za selektorja moške članske reprezentance. Za vodenje pisarne RZS-ja je predsednik do imenovanja novega generalnega sekretarja začasno zadolžil Poldeta Kalina, sicer sekretarja na RZS-ju.

Bobinac komentiral tri odstope
Rokometni potres ob nepravem trenutku