Foto:
Foto:
Islandci so prerešetali slovensko mrežo.

Ta je tako kot ob edinem preostalem porazu v Skandinaviji proti Dancem (37 zadetkov) prejela občutno preveč golov. Slabo razpoložena sta bila tudi oba vratarja: Beno Lapajne je zbral osem obramb, Dušan Podpečan pa niti ene.

Slovenci so v prvem polčasu kljub zaostanku s 7:4 uspeli obdržati korak s tekmeci (18:18), na začetku drugega tudi povedli, izenačili še na 26:26, nato
pa se je ladja začela potapljati. Islandci so največ vodili z 39:32. Njihov najboljši strelec Robert Gunnarsson je slovensko mrežo zatresel kar 14-krat.

Sergej Rutenka, ki je dosegel le en zadetek, pa še tega s sedmih metrov, je osem minut pred koncem zaradi udarca nasprotnikovega soigralca prejel rdeči karton.

Selektor Slavko Ivezič je po tekmi za Radio Slovenija povedal: "Nisem zadovoljen. V obrambi smo res slabo opravili svoje delo, ob koncu pa izgubili tudi zaradi nediscipline nekaterih igralcev. Islandci, ki so na Švedskem igrali v popolni postavi, so nas morda nekoliko presenetili z obrambo 3-3, drugače pa ni šlo za nobeno taktiziranje, glede na to, da bomo z njimi igrali tudi na svetovnem prvenstvu. Od turnirja smo se žeIeli posloviti z zmago."

Za 5. mesto:
SLOVENIJA - ISLANDIJA 34:39 (18:18)
Zorman in Brumen po 7, Natek 6, Backovič in Žvižej po 4; Gunnarsson 14, Michaelsson 6.

Finale:
ŠVEDSKA
- DANSKA 27:23 (14:12)

Za 3. mesto:
NEMČIJA - FRANCIJA 27:34 (14:16)

Za 7. mesto:
HRVAŠKA - MADŽARSKA 26:28 - po podaljšku