Foto:
Foto:
V moštvu Vzhoda bo igral tudi Miladin Kozlina.

Prva tekma se je končala z izidom 38:34 za Slovenijo. "Prednost je lepa, vendar ne zagotavlja mirnega spanca. V Ilirski Bistrici bo spet potrebno zaigrati zelo resno, vsaka ležernost se nam lahko maščuje," pravi selektorka Marta Bon, ki je bila s prvo tekmo zadovoljna.

Dekleta se bodo v četrtek spet zbrala in odigrala prijateljsko tekmo z mladinsko moško ekipo Kopra, nato pa bodo imela do nedeljske tekme še tri treninge. Težav s poškodbami ni.

Sedmi dan slovenskega rokometa
Konec tedna bo v Ilirski Bistrici potekal tudi sedmi dan slovenskega rokometa. V soboto se bodo predstavili vsi moški rokometni rodovi (osrednja tekma bo dvoboj članskih ekip Vzhoda in Zahoda), v nedeljo pa še vse ženske ekipe. Na moški tekmi ne bodo nastopili vsi najboljši. Manjkali bodo Renato Vugrinec, Branko Bedekovič, Ognjen Backovič, Dušan Podpečan in še nekateri drugi.

Ekipo Zahoda bo vodil Bojan Čotar, na njegovem seznamu pa so: Jelen, Dolinar, Jelčič, Ivančič in Šilc (vsi Termo), Vončina (Cimos Koper), Božič, Tržan in Sokolov (vsi Gold club), Pekolj, Papež in Nahtigal (vsi Trimo Trebnje), Cvijič (Prule 67) in Gajič (Rudar).

Ekipo Vzhoda so zaupali Alešu Prazniku, na njegovem seznamu pa so: Imperl, Kavaš, Konečnik in Lesjak (vsi Prevent), Prošt (Rudar), Lorger, Kozlina, Bilbija, Natek, Brumen in Gorenšek (vsi Celje Pivovarna Laško), Koražija in Belšak (oba Jeruzalem Ormož).

Sobota:
 9.30 mlajši dečki B
10.45 mlajši dečki A
12.00 starejši dečki B
13.15 starejši dečki A
14.30 kadeti letnik 1988
16.00 kadeti letnik 1986
17.30 mladinci
19.30 člani

Nedelja:
 9.30 mlajše deklice B
11.00 mlajše deklica A
12.30 starejše deklice
14.00 kadetinje
15.30 mladinke
18.30 Slovenija - Turčija