Foto:
Foto:
Zoran Jankovič (desno) se po osmih letih poslavlja.

Sedej, član uprave Mercatorja, je bil na koncu edini kandidat za predsedniško mesto, saj sta tik pred volilno skupščino od kandidature odstopila nekdanji slovenski reprezentant in pomočnik generalnega direktorja Preventa Tomaž Jeršič in Franc Krašovec. Že pred časom sta se potegovanju za to funkcijo odpovedala Franjo Bobinac iz Gorenja in Tone Turnšek iz Pivovarne Laško.

Sedej bo na čelu krovne slovenske rokometne organizacije štiri leta, delegati pa so ga izvolili soglasno.

"Zahvalil bi se za zaupanje. Imenovanje sprejemam kot veliko odgovornost, tej nalogi pa bomo kos le ob veliki enotnosti in sodelovanju vseh rokometnih delavcev. Jankovič je v svojem osemletnem mandatu pustil globoke sledi, naredil je moderno zvezo z jasno začrtanimi cilji. Vsekakor bom skušal ohraniti raven kakovosti obeh članskih reprezentanc in se uvrstiti na olimpijske igre v Pekingu leta 2008. Zavzemal se bom za razširitev delovanja in oplemenitenje dela z mlajšimi kategorijami ter vzpostavitev materialne rokometne baze, ki je predpogoj za uspešno delovanje," je povedal Sedej.

Poleg novega predsednika so imenovali tudi novo predsedstvo RZS-ja. Zaenkrat so člani Marko Jugovič, Tomaž Jeršič, Tatjana Fink, Ivo Milovanovič, David Nabergoj in Franc Krašovec.