Ana Gros je dosegla sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je dosegla sedem zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenke so tekmo v Skopju odlično začele, saj je vratarka Amra Pandžić spravljala v obup makedonske rokometašice. V napadu so gostiteljice sicer lepo odrezale Ano Gros, kar pa je ponudilo več prostora preostalim in v uvodu sta izstopali predvsem krožna napadalka Nataša Ljepoja in levo krilo Petra Komar, ki sta poskrbeli za vodstvo s tremi goli razlike.

Vesel sem, da smo po vseh težavah tokratni reprezentančni premor zaključili na takšen način. Z odnosom, ki so ga skozi teden prikazala dekleta, smo ogromno pridobili. Brez njega, ob odsotnosti številnih igralk, ne bi mogli naprej graditi naše igre, tako pa smo iz skupne akcije izvlekli največ, kar smo lahko. Po tekmi v Celju sem bil izjemno zadovoljen s prikazanim, nič manj pa nisem tokrat po obračunu v Skopju. Smo na pravi poti. Upam in želim si, da sta poškodbi Maje Svetik in Dominike Mrmolja lažjih oblik.

Dragan Adžić, selektor Slovenije

Makedonke so po minuti odmora strnile svoje vrste, pri Sloveniji je bila razigrana le Nina Zulić, in v 28. minuti so gostiteljice izenačile na 11:11. A v končnici so bile varovanke Dragana Adžića spretnejše in vodile z dvema goloma prednosti. Takoj po menjavi strani so Slovenke ušle na 15:11.

Gros je slovensko zmago napovedala v 37. minuti, ko je razliko dvignila na 18:12, Zulić je v naslednjem napadu povišala na 19:12. Največja razlika je bila +8, v slovenski vrsti, ki je tekmo mirno pripeljala do konca, pa so veliko priložnosti dobile tudi igralke s klopi.

S Črno goro za drugo mesto
Slovenke so pokal EHF začele z dvema porazoma proti Norvežankam, potem pa vpisale omenjeno zmago proti Makedonkam. V tem pokalu sicer sodelujejo reprezentance, ki so si že zagotovile nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 4. in 20. novembrom. Poleg Slovenije, Severne Makedonije in Črne gore, ki so gostiteljice turnirja, si je nastop zagotovila tudi Norveška po zmagoslavju na EP-ju 2020.

Slovenke se bodo v zadnjem sklopu tekmovanja aprila pomerile s Črno goro, dvoboj pa bo odločal o drugem mestu v tem tekmovanju.

5. krog:

SEVERNA MAKEDONIJA – SLOVENIJA
20:27 (11:13)

Severna Makedonija: Janeska 3, Jankulovska 3, Petkovska, Djatevska, Dukoska, Jankulovska 3, Micevska, Minovska, Sedloska, Arsenijevska, Ristovska 7 (2), Veličkovska, Stojkovska, Sazdovska, Dabevska, Gičevska 4, Koceva.

Slovenija: Jurič 1, Gros 7 (2), Abina 2, Zelnik, Mrmolja 1, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulić 6, Pandžić, Zelnik, Fegic, Beganović, Gomilar Zickero 3 (1), Kramar 4.

Sedemmetrovke: 2/5; 3/3.
Izključitve: 6 minut; 8 minut.
1500 gledalcev.

Vrstni red: Norveška 8, Slovenija in Črna gora po 4, Severna Makedonija brez točk.