Foto:
Foto:

Na žrebu v Budimpešti je bilo določeno, da bodo v skupini A igrale Norveška, Češka, Ukrajina in Španija, v skupini C Danska, Romunija, Nemčija in Švedska, v skupini D pa Francija, Madžarska, Avstrija in Belorusija. Iz vsake skupine se v nadaljnje tekmovanje uvrstijo po tri ekipe.

Slovenski reprezentanci, ki drugič nastopa na EP-ju, so se delno izpolnila pričakovanja pred žrebom, saj so se izognile gostiteljicam prvenstva Madžarkam in olimpijskim in evropskim prvakinjam Dankam.

"Skupina je zelo zanimiva, atraktivna, kar pomeni, da je težka in zahtevna. Veseli me, da bomo igrali tekme s posebnim nabojem, saj bo poseben čar dalo dejstvo, da se srečujemo ekipe z nekdanje skupne države. Verjamem, da lahko tudi na tem EP dosežemo odmeven uspeh, saj napredujemo iz leta v leto," je žreb ocenila selektorka Marta Bon.

Pri posameznih nasprotnicah Bonova pravi, da je kar precej neznank. Hrvaška je precej pomladila reprezentanco, vendar ima vsekakor veliko izkušenj in izjemno kakovost. Vprašljiva je tudi reprezentanca Srbije in Črne gore: "Pogosto menjajo selektorja in ta potem sestavi ekipo iz svojih igralk. Podobno je z Rusijo, kjer lahko nastopi skoraj popolna ekipa Lade iz Togliattija, ali pa iz igralk, ki igrajo drugje po Evropi. Obe reprezentanci pa bosta v vsakem primeru zelo kvalitetni."

Prvenstvo bo potekalo od 9. do 19. decembra v Bekescabi, Debrecenu, Györu, Zalaegerszegu in Budimpešti.