Foto:
Foto:

"Pripravljalni načrt smo v celoti izpolnili. To so bile zanimive, raznovrstne in kakovostne priprave, ki so bile za vse igralce sprejemljive. Delovno ozračje je bilo vseskozi na zelo visoki ravni, med stroko in igralci pa ni bilo nobenih trenj. Naš osnovni cilj bo uvrstitev v drugi del tekmovanja, je bil s pripravami zadovoljen selektor Slovenije.

O nasprotnikih naših v predtekmovanju je bil Ivezič previden: "Razpored tekem v prvem delu tekmovanja je idealen, boljšega niti sami ne bi mogli izbrati. Tekmeci so zelo kakovostni, vsaka ležernost ali podcenjevanje pa sta lahko usodna. Že naš prvi tekmec Kuvajt bo zelo nevaren, saj ga vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Niko Markovič. Alžirija je bila v preteklosti znana po neugodnih globokih obrambah, v zadnjem času pa se je veliko naučila in počasi prevzema evropski način igranja. Češko mnogi v Sloveniji nekoliko podcenjujejo, vendar bo to zelo trd nasprotnik. Na zadnjih pripravljalnih tekmah je izgubila s Švedsko za gol, z Dansko pa igrala neodločeno. Islandija bo v Tuniziji igrala brez Olafurja Stefanssona, a tu je kopica sijajnih igralcev, s katero smo izgubili na nedavnem superpokalu na Švedskem. Rusija je močno pomladila ekipo: od starejših igralcev sta ostala le Kokšarov in Torgovanov, vendar so tu uigrani igralci Čehovskih medvedov."

"V primerjavi s preteklimi svetovnimi prvenstvi je krog favoritov izjemno širok, s kolajnami se spogleduje vsaj deset reprezentanc. Po mojem mnenju so Hrvaška, Francija in Danska, ker so pač doživeli najmanj sprememb v primerjavi z zadnjim velikim turnirjem v Atenah, nekako najresnejši kandidati za najvidnejša mesta. Prepričan sem, da bi se Slovenija, če bi se uvrstila v drugi del tekmovanja in prenesla kakšno točko iz prvega dela, lahko kosala s Francijo, Dansko in Tunizijo, papirnatimi favoriti iz skupine A," je o favoritih za naslov spregovoril Ivezič.

Seznam igralcev za svetovno prvenstvo:
Matjaž Brumen
Ognjen Backovič
Boštjan Ficko
Zoran Jovičič
Vid Kavtičnik
Goran Kozomara
Miladin Kozlina
Beno Lapajne
Matjaž Mlakar
Jure Natek
Marko Oštir
Dušan Podpečan
Sergej Rutenka
Gorazd Škof
David Špiler
Uroš Zorman

Selektor: Slavko Ivezič