Foto:
Foto:

Priprave so doslej potekale v sproščenem vzdušju. Največ pozornosti smo posvetili telesni pripravi in igri v napadu, v zadnjem delu priprav pa bomo več časa namenili obrambi, je povedal selektor Ivezič. V zadnjih dneh imajo največ težav s poškodbami Ognjen Backovič, Zoran Jovičič in Miladin Kozlina. Luka Dobelšek pa je zaradi težav s ramenom že izpadel iz boja za pot na svetovno prvenstvo.

"Dosedanjemu delu priprav bi namenil najvišjo možno oceno. Vzdušje znotraj ekipe je izjemno dobro, v primerjavi z zadnjimi pripravami za olimpijske igre v Atenah pa je celoten režim nekoliko bolj sproščen. To ne pomeni, da v prostem času počnemo neumnosti. Ko smo na igrišču se skupaj s soigralci trudim po najboljših močeh, v trenutku oddiha pa je vse bolj ležerno," je dejal desni zunanji igralec Jure Natek.

Slovenija bo na SP-ju igrala v skupini B, skupaj s Kuvajtom, Islandijo, Alžirijo, Češko in Rusijo. Prvo srečanje bo na sporedu v nedeljo (23. januarja) ob 21.00. Tekmec varovancev Slavka Iveziča bo Kuvajt.