Foto:
Foto:
Uroš Zorman
Matjaž Brumen
Vid Kavtičnik je bil odkritje lanskega evropskega prvenstva.
Takole se je Beno Lapajne veselil uvrstitve v finale lanskoletnega EP-ja v Ljubljani.

Reprezentantje so poudarili, da gre za mlado ekipo, katere osnovni cilj je uvrstitev v drugi del. Medalje si ni upal nihče neposredno napovedati, čeprav si potihem želijo čimvišje. Selektor Slavko Ivezič je dejal, da pričkuje predvsem konstantne predstave svojih varovancev.

Uroš Zorman: "Ne bom napovedoval medalje, ker smo se že nekajkrat opekli. Naš prvi cilj je dobro odigrati vsako tekmo posebej in preskočiti prvi del. Favoriti prvenstva so kot vedno Francozi, Nemci, Danci, Hrvati in Rusi - to je krog, znotraj katerega je potrebno iskati končnega zmagovalca. Skrite želje? Želimo priti čimvišje, po možnosti tudi do medalj."

Matjaž Brumen: "Pričakovanja vsakega posameznika so velika. Mi odhajamo na prvenstvo neobremenjeni, s ciljem, da se s čimvečjim številom točk uvrstimo v drugi del. Favoritov je veliko, vedno pa lahko kdo preseneti, tako kot pred dvema letoma Hrvati, ki so tudi letos kandidati za vrh. Poleg njih bi izpostavil še Nemce in Francoze. Nevarni so tudi domačini Tunizijci. O skritih željah pa ne bi govoril, saj moramo najprej dobro odigrati.

Sergej Rutenka: "Prvi cilj je dobro odigrati. Če se bo vsak potrudil, bo imel tudi čisto vest pred soigralci in z rezultatom bomo zadovoljni. Favoritov je kar nekaj, med njimi sta Danska in Hrvaška v izjemni formi. Ne bom govoril o skritih željah, saj je treba odigrati tekmo za tekmo."

Vid Kavtičnik: "Pričakujem borbo in prijateljstvo na igrišču, kar bo prineslo tudi rezultat. Krog favoritov je širok, med njimi so tudi domačini Tunizijci. Skritih želja nimam, osnovni cilj je, da ta pomlajena ekipa naredi dober rezultat."

Gorazd Škof: "S pomlajeno ekipo uvrstiti se v drugi del. Favoritov je veliko, Hrvaška, Francija, ki je premagala Dance za 9 golov. Nevarni so tudi domačini Tunizijci, ki bodo igrali pred 14.000 fanatičnimi navijači. Moja skrita želja je polfinale".

Jure Natek: "Osnovni cilj je uvrstiti se v 2. krog s čimveč točkami. Sam si želim odigrati kar najboljše. Favoriti so ekipe, ki vedno krojijo vrh."

Matjaž Mlakar: "Pričakujem, da se bomo borili maksimalno in da bomo napredovali iz skupine. Kaj bo potem, je težko reči. Veliko je dobrih ekip, tekme pa prinesejo svoje. Skrita želja je medalja, a želje so eno, realnost pa drugo. Lahko se zgodi marsikaj."

Beno Lapajne: "Naš edini cilj je uvrstitev v drugi del tekmovanja. Če bomo uspeli prenesti tja še kakšno točko, bo super. Smo sicer dobro pripravljeni in z borbenostjo ter željo lahko sežemo visoko."

Slavko Ivezič: Poskušali bomo doseči nek nivo igre in ga brez večjih nihanj držati skozi ves turnir. Padcev ne sme biti preveč. Favoritov je veliko. Nekatere reprezentance so pomladile moštva, zato se bo pojavilo nekaj novih imen. Za vrh se bori vsaj osem ekip, med njimi bi izpostavil Francoze in Hrvate. Mi želimo najprej priti v drugi del, nato pa sproščeno odigrati preostale tekme in premagati katero imed "velikih" ekip."