Foto:
Foto:
Slovenija je proti Grčiji v napadu pokazala veliko boljšo in preudarnejšo igro kot v soboto proti Rusiji. Kako bo proti Tuniziji?

Njihovo moč je v ponedeljek izkusila Češka, ki je izgubila s kar 11 goli razlike. Tunizija nekatere pomankljivosti v igri nadomešča s fanatično bojevitostjo in željo po uspehu, na svoji strani pa ima vselej polno dvorano v Radesu.

V napadu je najnevarnejši Visem Hmam, ki je med najboljšimi strelci letošnjega turnirja. Samo Čehom je nasul 12 golov. Vprašanje pa je, če bo proti Slovencem sploh lahko zaigral, saj se je na tej tekmi poškodoval. Zagotovo ne bo levega krila Anouarja Ayeda, ki si je zlomil zapestje.

Dodatna ovira za Slovenijo, ki mora za ohranitev upov na polfinale vsaj remizirati, je selektor Sead Hasanefendić. Nekdanji trener Celja Pivovarne Laško namreč odlično pozna slovenske igralce.

Slovenci so se pred prvenstvom s Tunizijci srečali na dveh pripravljalnih tekmah in obe zmagali (30:28, 31:28). A pripravljalne tekme so eno, prvenstvo pred domačim občinstvom pa drugo ...

Selektor Slavko Ivezič bo na tribuni pustil vratarja Bena Lapajneta in Gorana Kozomaro.

Skupina I, 2. krog, Rades

Danes ob 16.15:
ČEŠKA - FRANCIJA

Ob 18.15
SLOVENIJA - TUNIZIJA

Ob 20.15:
RUSIJA - GRČIJA

Skupina II, Nabeul

Danes ob 16.15:
NEMČIJA - HRVAŠKA

Ob 18.15:
SČG - ŠPANIJA

Ob 20.15:
NORVEŠKA - ŠVEDSKA