Ko je bilo najtežje, je odgovornost prevzel Marko Bezjak in zabil dva gola za vodstvo s 33:32. Foto: www.alesfevzer.com
Ko je bilo najtežje, je odgovornost prevzel Marko Bezjak in zabil dva gola za vodstvo s 33:32. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija
Slovenci so dobili izčrpavajočo bitko z Brazilci, po kateri so pozdravili približno 100 slovenskih navijačev na tribunah. Foto: www.alesfevzer.com
Gajić in Šerbec po zmagi nad Brazilijo
Slovenski rokometaši le strli Brazilce

Eden ključnih slovenskih mož je bil Marko Bezjak, ki je v 53. minuti pri zaostanku Slovenije z 31:32 zabil dva zaporedna gola za vodstvo s 33:32. "Globoka obramba je taka, ima veliko prostora, to sem hvala bogu izkoristil. Morali bi tekmo odločiti že prej, a na koncu je vendarle zmagala ekipa. Stisnili smo v obrambi, svoje sta dodala tudi vratarja, in to je prineslo uspeh. Napravili smo precej napak, a na koncu šteje zmaga, in to je najpomembnejše," Bezjak v ospredje postavlja izid, ne umetniškega vtisa, in ekipo, ne sebe.

Bombač: Nismo jih mogli prelomiti
Tudi Dean Bombač je bil tokrat med boljšimi v slovenski reprezentanci: "Nismo jih mogli prelomiti. Prišli smo na štiri, a naredili preveč napak. Obramba je bila takšna, da smo morali igrati individualno. Dosti žog so nam presekali, mojih, Dolenčevih, Skubetovih. Na koncu je bil na srečo razpoložen Marko, tako da je povlekel to tekmo v našo korist. Zdaj bomo držali pesti za Španijo, da ohranimo možnosti za prvo mesto."

Dolenec: Nismo še pokazali vsega
Brazilska "indijanska" globoka obramba v različnih variantah (3-2-1, 4-2, 3-3) je Slovencem povzročala precej težav. "Takšne obrambe nismo vajeni, saj je na klubski sceni praktično ni. Zabili smo veliko golov, a je bilo tudi tehničnih napak ogromno. Mislim, da sta si tokrat marsikatero tehnično napako sodnika tudi izmislila. Dejstvo je, da smo si sami zagrenili življenje, saj smo na tej tekmi nekajkrat povedli za tri štiri gola, a namesto da bi tekmeca zlomili, smo prišli v težko končnico. Je pa res, da so tudi Španci odigrali podobno končnico proti Brazilcem, kar pomeni, da imajo določeno kakovost, zato jim moramo izreči pohvalo. Tretje mesto v skupini imamo, napadat gremo Špance, mogoče smo lahko še prvi. Priključuje se nam tudi Klemen Cehte. Dejstvo je, da še zdaleč nismo pokazali vsega, kar znamo, in mogoče se nam posreči proti Špancem. V vsakem primeru pa odločilna tekma pride v osmini finala," pa je črto pod tekmo potegnil Jure Dolenec.

Denič čestital fantom
"Začel sem s samimi srednjimi beki, ki so hitri, prodorni, a ta brazilska obramba je atipična. Navajeni smo na bazne obrambe 6-0, pri katerih na igralca ni takšen pritisk. Pri tej obrambi je pritisk velik, zgodi se nezbranost. Ukradejo nam žoge in v eni minuti zabijejo tri gole iz 'kontre'. Ne da se fantje niso vračali, ampak enostavno ob taki napaki, pri kateri je žoga izgubljena na 12 metrih, je takoj čista kontra. Verjemite mi, premalo je en trening, da se pripraviš na consko postavitev. Igrali smo toplo-hladno. Na koncu pa smo le uspeli zbrati koncentracijo, da smo tekmo dobili. Vsak je potegnil v določenem trenutku, zato pa je ekipa. Izkoristil sem vse igralce, ki so se v danem trenutku najbolje znašli. Ta tekma nam je vzela veliko moči, zdaj se je treba predvsem regenerirati. Fantom kljub napakam čestitam za zmago, ki tudi edino šteje,"
je piko na i ocenam dodal selektor Boris Denič, ki je pojasnil, da kapetan Uroš Zorman v drugem polčasu ni igral, ker si je poškodoval mečno mišico.

Prvo mesto prinaša zmaga nad Španci s +3
Slovenci se bodo tako lahko v miru pripravljali na petkovo tekmo s svetovnimi prvaki Španci, na kateri bodo celo lahko napadli prvo mesto v skupini. To bi jim prinesla zmaga s tremi ali več goli razlike. Če Slovenci zmagajo z dvema zadetkoma prednosti, bodo drugi v skupini, v vsakem drugem primeru pa tretji. Španija je namreč v Lusailu premagala Katar z 28:25.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Gajić in Šerbec po zmagi nad Brazilijo
Slovenski rokometaši le strli Brazilce