Bo Tone Tiselj popeljal Celjane na pota stare slave? Foto: RTV SLO
Bo Tone Tiselj popeljal Celjane na pota stare slave? Foto: RTV SLO
Renato Vugrinec
Renato Vugrinec je ena od mogočih okrepitev. Foto: MMC RTV SLO
Tiselj se je predstavil

47-letni strateg, ki bo tri leta trener rokometašev Celja Pivovarne Laško, na predstavitvi ni veliko govoril o okrepitvah: "Poskušali bomo najti rešitve še na desni strani napada, saj sta klub zapustila Aleksander Stojanović in Igor Kos. Renato Vugrinec je ena od možnih rešitev, vendar ne vem, kako daleč so pogovori z njim. Večjih sprememb tudi v strokovnem štabu ne bo."


Tiselj je imel tudi odlično ponudbo ženskega kluba Valcea iz Romunije, ki ima cilj postati evropski klubski prvak, vendar je pretehtala odločitev, da se vrne domov k družini.

Drugič na klopi Celjanov
"Mislim, da smo na začetku nove poti. V preteklosti se nisem velikokrat resno pogovarjal s Celjani. Resni pogovori so bili le v letu, ko sem postal profesionalni trener, nato pa sem odšel v Italijo," je še dejal Tiselj, ki je celjsko moštvo že vodil v letih 1990-1992.

Posebnih želja glede tekmecev v Ligi prvakov - žreb bo prihodnji petek v Göteborgu - nima. Želi si le, da bi bili nasprotniki atraktivni, da bi v Zlatorog privabili celjske navijače. Zaveda se, da bosta doma največja konkurenta spet Gorenje Velenje, predvsem pa Cimos Koper, ki je naredil velik korak naprej.

Začetek priprav čez en mesec
Z ekipo še ni imel stika, je pa že govoril z nekaterimi igralci. Prizadeval si bo za športni način življenja igralcev tako na igrišču kot izven njega. Funkcija selektorja reprezentance ga v tem trenutku ne zanima.

Celjani bodo priprave na novo sezono začeli 28. julija. Te bosta morala zaradi reprezentančnih nastopov na olimpijskih igrah izpustiti kapetan Edvard Kokšarov in hrvaški krožni napadalec Renato Sulić.

M. R.

Tiselj se je predstavil