Bo Tone Tiselj Krim spet popeljal na evropski vrh? Foto:
Bo Tone Tiselj Krim spet popeljal na evropski vrh? Foto:
Krim
Se bodo rokometašice Krima pod Tisljevim vodstvom spet vrnile na evropski vrh? Foto: Jure Makovec

Ravno na današnji dan leta 2001 so krimovke po finalni zmagi nad danskim Viborgom prvič osvojile prestižno Ligo prvakinj in izpolnile veliko željo takratnega vodstva kluba s predsednikom Zoranom Jankovićem na čelu. Tiselj, ki je pred sezono zamenjal legendarnega Vinka Kandijo, se je takole spomnil dogodkov tistega majskega popoldneva.

Dolga leta odrekanj poplačana
"Moram reči, da je bila to ena prelomna sezona tako za ves slovenski rokomet kot slovenski šport. Dolga leta trdega dela v Krimu in osebnega razvoja vseh posameznikov v klubu ter odrekanj so bila tako poplačana. Zame osebno je bila pred samim finalom največja motivacija in skrb: če nam letos ne uspe, nam bodo dejali, da ne moremo na vrh, da Slovenci nismo zmagovalci. Poleg tega pa tudi osebna bitka s takrat najboljšim ženskim rokometnim trenerjem na svetu, Wilbeckom," razlaga Tiselj.

"Bili smo najbolje pripravljeni v Evropi"
"Naš klub je bil takrat fantastično urejen, vsak je vedel, kaj mora delati. Seveda pa je ob tem največ štelo to, da smo bili pripravljeni delati več od ostalih. Naše osnovno vodilo je bilo, da smo najbolje pripravljeni v Evropi. Mozaik se je poklopil, šlo je za neznanske občutke veselja. Po osvojitvi naslova so me seveda izdala tudi čustva, tako da nekaj časa nisem mogel dajati izjav."

Vratarski dvojec ostaja isti, menda prihaja Franićeva
Krim je dve sezoni pozneje uspeh ponovil in uspel nanizati še nekaj vrhunskih izidov, bil dvakrat znova v finalu, v zadnjih letih pa stik z evropskim vrhom izgubil. Ekipa je v zadnjih treh sezonah sicer prišla do drugega dela Lige prvakinj, vendar ji skok med najboljše ob mladem in nadarjenem kadru ni uspel. Marta Bon se poslavlja, vodstvo pa je že izbralo novo usmeritev, čeprav na uradno potrditev čakamo že tedne. Tiselj se očitno vrača na Galjevico, v ekipi pa manjka še nekaj kamenčkov v mozaiku. Vratarski dvojec Jelena Grubišić in Sergeja Stefanišin je podpisal novi pogodbi, namesto Andreje Lekić (Györ) pa prihaja nova talentirana zunanja igralka Kristina Franić.