Kako daleč lahko pride četa Matjaža Tominca? Foto: RTV SLO
Kako daleč lahko pride četa Matjaža Tominca? Foto: RTV SLO
Cimos Koper
Cimos Koper je lani le za las ostal brez Lige prvakov. Foto: EPA
Bojan Čotar
Bojan Čotar se v četrtfinalu ni želel srečati z Larvikom in Podravko. Foto: RTV SLO

Prva tekma bo na sporedu 8. ali 9. marca v Makedoniji. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Kopru. Varovanci Matjaža Tominca so v prejšnjem krogu presenetljivo dvakrat brez večjih težav ugnali nemški Lemgo.

Tominec si je bolj želel Špancev
Trener Koprčanov Matjaž Tominec je le nekaj minut po žrebu v izjavi za MMC priznal: "Nasprotnika še nisem videl igrati in ga ne poznam preveč. Po pravici povedano, smo si bolj želeli španski Granollers, ki je v osmini finala v zadnjih sekundah izgubil prav proti Skopju." Za novi evropski preizkušnji pa je previdno napovedal: "Če bomo v Skopju deležni poštenega sojenja, lahko pričakujemo napredovanje. A v tej fazi ni več slabega nasprotnika, tako da so možnosti 50:50. Dobro pa je, da povratno tekmo igramo doma."

S pravilnimi treningi nad ritem sreda - sobota
Cimos Koper je v državnem prvenstvu na visokem drugem mestu, ki še vodi v Ligo prvakov. Jim lahko naporen ritem škoduje? "To dejstvo ni naš zaveznik. Večina igralcev igra v Evropi prvič na taki ravni, če pa temu dodamo še napored ritem tekem sreda - sobota, smo res v težkem položaju. To bomo skušali premagati s pravim doziranjem treninga. Seveda si želimo Lige prvakov, a naš dolgoročen cilj je, da postanemo stabilen klub in se skušamo uvrstiti čim višje," je še povedal nekdanji selektor slovenske moške reprezentance.

Krimovke čaka potovanje v Romunijo
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v četrtfinalu Pokalnih zmagovalk igrale proti Rulmentulu Urbanu iz Romunije. Prva tekma bo prav tako 8. ali 9. marca v Tivoliju, povratna tekma pa bo v Romuniji.

Čotar dobro pozna nasprotnice
Čeprav gre na papirju za bolj neznano ime, jo je trener Krima Bojan Čotar za MMC hitro analiziral in pohvalil: "Gre za izjemno ekipo, ki je v Romuniji druga po moči. Pred dnevi je premagala tudi Oltchim, ki tako blesti v letošnji Ligi prvakov. Imajo izredno rusko vratarko Spirevo, Portugalsko De Souzo, dve romunski reprezentantki. Pred tekmo si bom ogledal še nekaj DVD-jev in dobro preštudiral njihovo igro."

Najbolj važna bo glava
Krimovke, ki so imele visoke cilje v Ligi prvakov, naj bi bile na papirju močnejše. Težava je lahko le pomankanje motivacije. "Upam, da je bil Zagreb dobra šola, ko smo proti Lokomotivi komaj izvlekli napredovanje. Nekatere igralke so se obnašale, kot bi šle na izlet," je še povedal Čotar.

Pokal EHF, četrtfinale, prve tekme, 8/9. marca:
Metalurg Skopje - Cimos Koper
Nordhorn (NEM) - Portovik Južnij (UKR)
Dunkerque (FRA) - Köbenhavn (DAN)
Chambery (FRA) - Aragon (ŠPA)

Pokal pokalnih zmagovalk, četrtfinale, prve tekme, 8./9. marca:
Krim Mercator - Rulmentul Urban (ROM)
Akaba Berabera (ŠPA) - Vejen (DAN)
Cluj Napoca (ROM) - Podravka Vegeta
Larvik (NOR) - Havre (FRA)

Povratna tekma bo teden dni pozneje.

S. J.