Dean Bombač je bil najkoristnejši igralec (MVP) aprilskega kvalifikacijskega turnirja, na katerem je Slovenija izločila tudi Rusijo. Foto: EPA
Dean Bombač je bil najkoristnejši igralec (MVP) aprilskega kvalifikacijskega turnirja, na katerem je Slovenija izločila tudi Rusijo. Foto: EPA
Slovenija
Slovenska stroka mora zdaj poskrbeti, da se bodo mladeniči še naprej dobro razvijali in uspehe ponovili tudi v članski konkurenci. Foto: RZS
Dean Bombač
Dean Bombač je produkt Cimosove rokometne šole. Foto: www.rk-koper.com
David Razgor
Krilo David Razgor je bil izbran v idealno postavo prvenstva. Foto: RZS

20-letni član Cimosa iz Kopra se je izkazal ne samo s 44 goli, s čimer je bil tretji najboljši strelec, za Davidom Razgorjem (68) in Juretom Dolencem (45), ampak tudi z odlično organizacijo slovenske igre. 188 cm visoki srednji zunanji igralec je poleg tekmovalnih vtisov iz Kaira v pogovoru za MMC razkril tudi zanimivo izkušnjo z jahanjem kamel.


Ko ste se pred prvenstvom pogovarjali s soigralci, do kam so segla vaša pričakovanja? Bil sem edini, ki sem na glas dejal, da si želim osvojiti medaljo. S soigralcem pri Cimosu Draškom Mrvaljevičem (po lanski sezoni je zapustil klub, op. a.) sem stavil, da bom prinesel kolajno, a se je on le smejal in dejal, da to ni mogoče. Moram ga poklicati zdaj.


Na 10 tekmah ste morali premoč priznati le finalistoma Nemčiji in Danski. V polfinalu ste proti poznejšim prvakom Nemcem manj kot 15 minut pred koncem vodili za gol, nato pa povsem popustili. Kaj se je zgodilo? Ste se ustrašili uspeha?

Pogledal sem si še enkrat posnetek srečanja. Vseskozi smo narekovali tempo, imeli tekmo v svojih rokah, nato pa, kot da smo pozabili igrati rokomet.

Kaj vam je zmanjkalo za naslov svetovnega prvaka?
Težko je reči. Do prvenstva samega ni nihče od nas o tem niti razmišljal. Po prvih tekmah in zmagi nad branilci naslova Švedi pa smo videli, da smo na nivoju. Vsekakor smo se iz polfinalne tekme z Nemci veliko naučili.

Kaj je v Egiptu - zunaj rokometnih igrišč - napravilo na vas največji vtis?
Ogledali smo si piramide, kar je bilo lepo doživetje. Sicer pa ljudje v Egiptu živijo zelo preprosto. Ne 'sekirajo' se tako rekoč za nič. Življenje teče bolj počasi kot pri nas. A kljub temu v Egiptu ne bi živel, saj mi ni všeč.

Je bilo kaj časa za tudi za jahanje kamel?
Da, šli smo poskusit tudi to. Komaj smo stopili iz avtobusa, že so nas posadili na kamele in nas odpeljali na en 'giro'. Zatrjevali so nam, da je brezplačno, nato pa so nas začeli izsiljevati za denar. Sam sem najprej plačal, nato pa sem stopil do vodiča, ki je nato uredil, da sem denar dobil nazaj.

Dotakniva se še malo klubske scene. Koliko priložnosti pričakujete, da boste letos dobili v Cimosu, ki je na zunanje položaje pripeljal močne okrepitve Balasza Lalusko, Davida Špilerja in Barno Puticsa?
Treba se bo dokazovati, boriti, truditi in čakati na priložnost. Upam, da jo bom dobil in izkoristil.

Direktor Cimosa Aleš Koršič je za MMC potrdil, da so dosegli enoletni dogovor z obema Madžaroma - Balazsem Lalusko in Barno Puticsem.

Ste morda celo močnejši kot lani, ko ste postali pokalni prvaki, medtem ko se vam je naslov izmuznil na zadnji tekmi. Kako napovedujete vaš letošnji domet v konkurenci Celja in Gorenja?
Nisem še treniral z ekipo. Prvi trening me čaka v ponedeljek, vsekakor pa upam, da se bomo tudi letos borili za sam vrh. Vsi pa vemo, kaj pomenijo imena, kot so Zorman, Pajovič, Vugrinec in Natek v slovenskem rokometu.