Borut Mačkovšek je na prvi tekmi četrtfinala Pokala pokalnih zmagovalcev proti San Antoniu dosegel šest zadetkov. Foto: MMC RTV SLO
Borut Mačkovšek je na prvi tekmi četrtfinala Pokala pokalnih zmagovalcev proti San Antoniu dosegel šest zadetkov. Foto: MMC RTV SLO
San Antonio osvojil Tabor

Pod Pohorjem je nekdaj že bil rokometni center. Mariborčani so v 60. letih že igrali v zvezni jugoslovanski ligi, eden izmed rokometašev tiste generacije je bil tudi poznejši direktor alpskih reprezentanc Tone Vogrinec.

Mariborčani posebej razočarani zaradi sobotnega poraza proti San Antoniu ne smejo biti. San Antonio je zanje enostavno premočan nasprotnik, čeprav se v španskem rokometu v zadnjih letih ne cedita več med in mleko.

Kriza je udarila velike španske klube, izjema je le Barcelona, kjer so drobtinice, ki padejo z mize nogometnega velikana, še vedno dovolj velike, da je Barcelona v rokometu spet prevzela vodilno vlogo v Španiji in vodi na lestvici po 23 krogih brez izgubljene točke.

Ciudad Real, še pred kratkim najbogatejši evropski klub, je v lanski sezoni proračun skrčil na štiri milijone evrov, letos ga bo še za milijon. Tudi klub iz Pamplone ima manj kot dva milijona evrov proračuna. Španski rokometaši so že začeli odhajati na tuje, denimo Mateo Garralda h Koldingu na Dansko, pa Carlos Prieto v Rhein Neckar Löwen in potem v Celje, v Berlin zdaj odhaja Iker Romero. To naj bi bil šele začetek.

Tudi San Antonio je nekoč imel zvezdniško moštvo, danes igrajo predvsem mladi, obetavni rokometaši, ki so bili v soboto še vedno prehud zalogaj za Maribor. Polfinalist je najbrž odločen in povratna tekma bo zgolj formalnost.

Rajko Dolinšek, Športna zgodba, Val 202

San Antonio osvojil Tabor