Renato Vugrinec bo imel po prihodu Pera Metličića manjšo minutažo. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec bo imel po prihodu Pera Metličića manjšo minutažo. Foto: MMC RTV SLO
Celjani po letu premora znova v Ligi prvakov
Začenja se rokometna Liga prvakov

Slovenski prvaki bodo boje v elitni evropski konkurenci začeli s tekmo na Poljskem proti tamkajšnjemu prvaku, ekipi Vive Targi Kielce. Kljub zdravstvenim težavam bo na celjski klopi sedel Zvonimir Serdarušić. "Za ekipo je uspešen start v državnem prvenstvu. Tekme so pokazale, da znamo na trenutke zelo dobro igrati, pokazale pa so se tudi slabosti, ki jih na Poljskem ne bomo smeli prikazati."

Vugrincu viroza pobrala precej moči
"Rad bi dejal, da samo zmage na domačem igrišču ne bodo dovolj za napredovanje, točke bo treba osvajati tudi na gostovanjih," je še povedal Serdarušić, ki je prepričan, da se bosta Kiel in Barcelona zagotovo uvrstila v drugi del Lige prvakov, Chambery, Kielce, Rhein-Neckar Löwen in Celje pa se bodo borili za preostali prosti mesti. Podobno je v intervjuju za MMC razmišljal kapetan Uroš Zorman. V zadnjem tednu je imel virozo Renato Vugrinec, medtem ko Aljoša Rezar zaradi poškodbe ne more igrati.

Poslali neuporaben disk
Direktor celjskega kluba Roman Pungartnik je opisal zakulisne igrice poljskega prvaka: "S poljskimi prvaki smo bili dogovorjeni za izmenjavo posnetkov tekem. S trenerjem sva bila že ob dogovoru malce skeptična, a se je izmenjava zgodila. Mi smo jim poslali dva posnetka, oni pa nam enega, a so poskrbeli, da disk ni bil berljiv." Na srečo so imeli Celjani na sredini tekmi (Kielce so v državnem prvenstvu visoko zmagale) svojega snemalca, tako da se bo lahko ekipa tudi s pomočjo videoposnetkov pripravila na nedeljski dvoboj, ki se bo začel ob 14.45. Prenost bo na TV SLO 2.

Močni okrepitvi: Džomba in Jurecki
Poljsko ekipo vodi Bogdan Wenta, nekdaj izjemni rokometaš. Potem ko je najprej sedel na klop poljske reprezentance, se je v pretekli sezoni vrnil v domovino tudi v vlogi klubskega trenerja in že drugo sezono združuje obe funkciji. Klub ima velike ambicije, v tej sezoni je kupil Mirza Džombo in Michala Jureckega. Rokomet na Poljskem že zadnjih nekaj let doživlja izjemen razcvet in uživa zelo veliko medijsko podporo kot tudi podporo navijačev. Dvorana je za nedeljsko srečanje že nekaj časa razprodana.

Liga prvakov, 1. krog, skupina A
Nedelja ob 14.45 (prenos na TV SLO 2):

KIELCE - CELJE PL

Sobota:
KIEL - CHAMBERY
BARCELONA - RHEIN NECKAR LÖWEN

Celjani po letu premora znova v Ligi prvakov
Začenja se rokometna Liga prvakov