Bo Ivica Obrvan lahko vodil svoje varovance na odločilnih tekmah DP-ja? Foto: MMC RTV SLO
Bo Ivica Obrvan lahko vodil svoje varovance na odločilnih tekmah DP-ja? Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Kavaš
Boštjan Kavaš je v Švici dosegel tri gole. Foto: MMC RTV SLO
Velenjčani že pogledujejo proti finalu

Velenjčani so se prvič v klubski zgodovini uvrstili v finale enega od evropskih rokometnih pokalov: v sezoni 1994/95 so jih na poti do sklepnih tekem v pokalu EHF zaustavili rokometaši ruskega Poljota iz Čeljabinska, v sezoni 2003/04 pa v pokalu pokalnih zmagovalcev tekmeci iz španskega Valladolida.

Prvi finalni obračun med Gorenjem in Gummersbachom bo 23. ali 24., povratni pa 30. ali 31. maja. Prireditelj prve tekme bo znan po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Razmišljajo o selitvi v Zlatorog
"Smo peta slovenska ekipa, ki se je uvrstila v finale enega od evropskih pokalov, zato smo od danes naprej vseslovenski klub. V ta uspeh je vpleten trud vseh preteklih generacij igralcev in trenerjev. Zasluge za ta dosežek gredo seveda celotni ekipi in strokovnemu vodstvu, ne smemo pa pozabiti tudi na naše navijače. Pred nami je velika odgovornost finala, sprašujemo pa se ali bo naša dvorana dovolj velika, zato razmišljamo o selitvi v Celje. Nič še ni odločenega, ker se zavedamo, da živimo v manjšem okolju, kjer tovrstne poteze niso najbolj priljubljene, zato bomo tako z navijači kot tudi z drugimi opravili sestanke, jih povprašali za mnenje, in se na podlagi tega odločili. Upamo, da bi lahko napolnili Zlatorog," je po zgodovinskem uspehu dejal direktor kluba Stane Ostrelič.

Hrvaški strateg Ivica Obrvan je dodal: "Uspel nam je izreden dosežek tako za klub kot za slovenski rokomet. Če pogledamo finaliste evropskih pokalov, kjer smo ob boku trem nemškim in dvema španskima ekipama, potem dodaten komentar najbrž ni potreben. Sicer pa smo odigrali dovolj dobro tekmo za ta zgodovinski uspeh. A vseeno bi si želel, da mediji sedaj raje poudarijo naš uspeh, kot pa da bi se ukvarjali z analizo vzrokov za ta minimalen poraz. Še enkrat lahko svojim igralcem le čestitam za ta vrhunski rezultat in uspeh."

Ilić blesti v Gummersbachu
"O Nemcih ni treba izgubljati besed. Njihov najboljši igralec je Momir Ilić (nekdanji igralec Gorenja), ki je trenutno najbolj vroča roba na evropskem tržišču. Njegova vrednost skupaj z odškodnino je približno takšna kot naš proračun. Toda finale je le finale. Osebno si želim prve tekme v Velenju. Dali bomo vse od sebe in prav gotovo bo to zanimiv finalni obračun. Zaenkrat so te tekme še predaleč, tako da bomo o Nemcih razmišljali kasneje. Vsekakor pa so presenečenja vedno mogoča, tudi sam sem z Metkovičem uspel presenetiti in osvojiti pokal EHF proti Flensburgu," je dejal Obrvan, ki v odločilnih tekmah državnega prvenstva ne bo mogel svetovati svojim varovancem zaradi incidenta v Trebnjem.

Velenjčani upajo na znižanje kazni
V zvezi s tem je Ostrelič dejal: "Mi smo ves čas molčali in nismo želeli komentirati odločitev in sklepov disciplinske komisije. 23. aprila smo na krovno organizacijo Rokometne zveze Slovenije naslovili zahtevek za varstvo zakonitosti. Zdaj upamo, da bo statutarna komisija pri RZS reagirala tako hitro kot arbitražna komisija ZROPS. Zahtevek je postal javna listina, tako da si ga lahko vsakdo ogleda. Če kazen Obrvanu primerjamo denimo z zadnjimi kaznimi zdravnikom ali pa morda z nogometom, kjer so najostrejše, potem ocenjujemo, da smo bili oškodovani. Da se nam njegova odsotnost pozna pa seveda govorijo dejstva, saj smo brez njega zmagali samo na eni tekmi. Morda se kakšni drugi ekipi to ne bi poznalo, toda mi imamo garaško moštvo, ki diha s trenerjem in samo skupaj smo usklajena celota. Verjamem, da bo naš zahtevek rešen pozitivno in da bomo Obrvana dobili nazaj še pred koncem sezone."

C. R.

Velenjčani že pogledujejo proti finalu