Velenjske rokometaše in trenerja Branka Tamšeta čakata tekmi sezone. Foto: RK Gorenje
Velenjske rokometaše in trenerja Branka Tamšeta čakata tekmi sezone. Foto: RK Gorenje
Rokometaši Ciudada
Ciudad Real je v zadnjih štirih letih kar trikrat slavil v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Izjava Branka Tamšeta po žrebu Lige prvakov

Prva tekma bo na sporedu med 24. in 28. marcem v Sloveniji, povratna pa med 31. marcem in 4. aprilom v Španiji.

Španski klub je kot edini brez poraza končal skupinski del Lige prvakov. V skupini C je Ciudad Real po dvakrat ugnal tudi Hamburger SV in hrvaški Zagreb. Slovenski prvaki so v skupini B zasedli četrto mesto, v izločilne boje so se prebili šele po zmagi v zadnjem krogu, ko so na domačem parketu premagali francoski Chambery (28:24).

Rokometni Real upravičuje sloves
Slovenski prvaki so dobili enega najbolj zahtevnih nasprotnikov. V osmini finala se bodo pomerili z branilcem prvega mesta v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. V Ciudad Realu mrgoli megazvezdnikov mednarodnega rokometa: Španci Jose Javier Hombrados, Alberto Entrerrios in David Davis, Srb s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Šved Jonas Kallman, Francozi Luc Abalo, Jerome Fernandez in Didier Dinart, Hrvat Petar Metličić ...

Tamše vesel dvoboja z Dušebajevim
"Že po sobotni veliki zmagi nad Chamberyjem smo vedeli, da nas v osmini finala čaka evropski rokometni velikan. Žreb nam je namenil Ciudad Real. Gre za popolno ekipo, ki je na vsakem igralnem mestu zasedena z dvema ali tremi izjemno kakovostnimi igralci, vodi pa jo Talent Dušebajev, zame osebno eden najboljših trenerjev na svetu," je dunajski ples kroglic najprej komentiral trener velenjske zasedbe Branko Tamše. Dodal je: "Ciudad Real je v obeh dvobojih absoluten favorit, a potrudili se bomo po naših najboljših močeh."

Gorenje le korak do zaključnega turnirja
Na dunajskem žrebu ni bilo slovenskega predstavnika, udeležil pa se ga je direktor španskega rokometnega velikana Luis Miguel Lopez. "Z žrebom sem zadovoljen. Slovensko ekipo spoštujemo, gre za novega člana elitne evropske rokometne druščine, za nas pa je to le naslednji korak do uvrstitve na zaključni turnir v Kielu," je po žrebu dejal Lopez.

LIGA PRVAKOV, žreb

Osmina finala:
GORENJE VELENJE - CIUDAD REAL
KOLDING - MONTPELLIER
KOPENHAGEN - KIEL
CONSTANTA - VESZPREM
ZAGREB - BARCELONA
KIELCE - HSV Hamburg
VALLADOLID - RHEIN-NECKAR LÖWEN
REALE ADEMAR - ČEHOVSKI MEDVEDI

Prve tekme bodo na sporedu med 24. in 28. marcem, povratne pa med 31. marcem in 4. aprilom.


Izjava Branka Tamšeta po žrebu Lige prvakov