Žreb parov osmine finala Lige prvakov bo v torek. Foto: Aleš Fevžer
Žreb parov osmine finala Lige prvakov bo v torek. Foto: Aleš Fevžer
Marko Bezjak
Nastop Marka Bezjaka je vprašljiv. Foto: Aleš Fevžer

Gorenje bi moralo za drugo mesto in prednost domačega igrišča v osmini finala premagati Poljake, v nedeljo pa bi moral Silkeborg na vročem parketu v Skopju odščipniti točko Metalurgu. Težko verjetno, a upanje umre zadnje.

Velenjska zasedba je v predzadnjem krogu zapravila idealno priložnost, da se prebije na drugo mesto v svoji skupini. Na gostovanju v Silkeborgu je imela vse niti igre v svojih rokah, a nesrečno izgubila v zadnjih sekundah.

Rdeča dvorana neosvojljiva trdnjava
"V tej sezoni smo se pokazali v lepi luči, nekatere naše predstave so bile prav vrhunske. V Rdeči dvorani smo proti vsem ekipam prikazali suverene predstave, slavili smo tudi na dveh tekmah v gosteh. V soboto bomo gostili ekipo, ki še ni oddala točke v ligi prvakov. Pred začetkom sezone smo si zastavili cilj, da slavimo na vseh domačih mednarodnih tekmah, to bomo skušali doseči tudi na dvoboju z bogatimi Poljaki. V tem trenutku je tudi nekaj njihovih igralcev poškodovanih, a gre za zelo močno ekipo, ki je kakovostno pokrita na vseh položajih," je dejal trener Branko Tamše.

Vprašljivi Bezjak, Gaber in Gams
V teh dneh Tamšetu največ sivih las povzroča zdravstveni bilten, na seznamu poškodovanih je kar nekaj pomembnih igralcev, med drugim tudi Marko Bezjak, Matej Gaber in Janez Gams, njihovi nastopi pa so pod vprašajem.

Na prizorišču tudi Koprčani in Mariborčani
Konec tega tedna bosta na veliko sceno v prenovljenem Pokalu EHF stopila tudi koprski Cimos in mariborski Branik. Obe slovenski ekipi sta sijajno začeli skupinski del. Koprska ekipa je premagala špansko Naturhouse La Riojo in švedsko Eskilstuno Guif, v soboto pa bo v domači Bonifika gostila kakovostno nemško ekipo iz Göppingena. Mariborska zasedba je na prvi tekmi igrala neodločeno z danskim Holstebrojem, v drugi premagala norveški Elverum, v nedeljo pa bo na domačem igrišču gostila poljsko Wislo iz Plocka.

LIGA PRVAKOV, 10., zadnji krog

Skupina C, sobota ob 16.30:

GORENJE - V. KIELCE
METALURG - SILKEBORG nedelja
CHAMBERY - ST. PETERSBURG nedelja

Kielce 18, Gorenje in Metalurg po 12, Silkeborg 6, St. Petersburg in Chambery 2 točki.

POKAL EHF (M), skupinski del

Skupina A, 3. krog, sobota ob 19.00:
CIMOS KOPER - GÖPPINGEN
LA RIOJA - ESKILSTUNA

Cimos 4, Göppingen in La Rioja po 2, Eskilstuna 0.

Skupina C, 3. krog, nedelja ob 19.00:
MARIBOR BRANIK - WISLA PLOCK
ELVERUM - HOLSTEBRO

Maribor in Holstebro po 3, Wisla 1, Elverum 0.