Ljubomir Vranješ in njegovi varovanci so skupaj s Poljaki veliki favoriti za osvojitev kvalifikacijske skupine. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubomir Vranješ in njegovi varovanci so skupaj s Poljaki veliki favoriti za osvojitev kvalifikacijske skupine. Foto: www.alesfevzer.com

Turčija je v Amsterdamu pošteno namučila Nizozemsko, predvsem so bili prevladujoči Turki v prvem polčasu, ko so si kar trikrat priigrali prednost šestih golov. V drugem polčasu niso zdržali visokega ritma, po hudem boju so izgubili s 26:27.

Vranješ pohvalil teden treningov v Zrečah

"Z opravljenim delom sem zadovoljen. Vadili smo dobro in intenzivno, razmere za delo v Zrečah so zares vrhunske. Je nekaj neznank, nekateri igralci so malce 'zarjaveli', saj že dolgo niso okusili tekmovalnega ritma," je na petkovi videokonferenci v Zrečah na začetku dejal selektor Ljubomir Vranješ.

Brez Blagotinška in Gabra
"Analiza o Turkih je narejena. Igrajo dober rokomet, kar so dokazali na nedavni tekmi proti Nizozemski. Z naše strani ne bo podcenjevanja, na njih se bomo dobro pripravili. Pričakujem zmago, a ta cilj bomo izpolnili le ob naši resni in zavzeti predstavi,
" je še dodal švedski strokovnjak na slovenski klopi, ki bo najbolj pogrešal oba nosilca slovenske igre v obrambi – krožna napadalca Blaža Blagotinška in Mateja Gabra.

Sorodna novica Dolenec: "Korone" smo se že navadili, najbolj pogrešamo gledalce

Turki presenetili pri Nizozemcih
Kapetan Jure Dolenec je na "konferenci na daljavo" poudaril, da je v zadnjih desetih letih vzdušje znotraj reprezentance vselej na izjemno visoki ravni, tako je tudi v tem kvalifikacijskem ciklusu. "Je nekaj novih igralcev in povratnikov, od teh je trenutno prisoten le Dragan Gajić, medtem ko manjkata brata Staš in Sebastian Skube. Za novince je to nova izkušnja, a vsi so željni dokazovanja," je v uvodu dejal desni zunanji igralec Barcelone.

"Turki so me pred dnevi presenetili. Nisem pričakoval takega razpleta in tako tesnega izida, prepričan sem bil, da bodo Nizozemci, ki smo jih v zadnjem obdobju dobro spoznali in z njimi odigrali nekaj tekem, zanesljivo zmagali. A Turki so se zelo izkazali, predvsem v prvem polčasu, ko so vodili že za šest golov. Na koncu so jih malenkosti ločile od točke ali dveh," je dejal Dolenec. "Mislim, da smo najmočnejša reprezentanca v naši skupini, a to bomo morali dokazati na vsaki tekmi," je še na koncu dodal Škofjeločan.

Vranješ ima kar nekaj težav s sestavo izbrane vrste

Janc: Ne bi smeli imeti večjih težav
Eden najboljši krilnih igralcev na svetu Blaž Janc se bo prvič v svoji karieri pomeril s Turčijo. "Gre za zelo dobro reprezentanco. Zanjo igra tudi moj nekdanji soigralec na Poljskem Doruk Pehlivan, izjemno močan je tudi krožni napadalec Mehmet Demirezen. Menim, da z njimi ne bi smeli imeti večjih težav, a le pod pogojem, da mi pokažemo našo pravo igro," je dejal krilni igralec katalonskega rokometnega velikana, ki je bil v idealni postavi letošnjega evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji.

Iz Gradca neposredno na prizorišče tekme
Slovenska reprezentanca se bo v Turčijo s čarterskim poletom odpravila že v soboto iz Gradca. Sprva je načrtovala, da bo v Eskisehir odpotovala na dan tekme, a se je nato premislila, saj bi v tem primeru pripravljalni tabor v Zrečah morala zapustiti že ob 4.30, kar bi porušilo njen ritem priprav. V domovino se bo vrnila takoj po tekmi.

Na Vranješevem seznamu so vratarja Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Göppingen), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Dragan Gajić (Limoges), Tadej Mazej in Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), zunanji igralci Jure Dolenec, Domen Makuc (oba Barcelona), Nejc Cehte (Hannover), Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel) in Gregor Potočnik (Trimo Grebnje) ter krožni napadalci Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Igor Žabić (Limoges) in Matic Suholežnik (Benfica Lizbona).


KVALIFIKACIJE ZA EP 2022

SKUPINA 5

Preloženo:
SLOVENIJA – POLJSKA
NIZOZEMSKA – TURČIJA 27:26 (10:14)

Nedelja ob 17.00:
TURČIJA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2/MMC-ju.