Dominik Klein je ob koncu nekoliko pokvaril vzdušje v Zlatorogu. Foto: MMC RTV SLO
Dominik Klein je ob koncu nekoliko pokvaril vzdušje v Zlatorogu. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Mirom Požunom
Izjavi Heinerja Branda za MMC
Pogovor z Vidom Kavtičnikom
Pogovor z Benom Lapajnetom

Prvi trenutek po zadnjem pisku sirene je najbolj prizadel pomočnika selektorja Borisa Deniča, ki je zalučal stol po tleh, nato pa odhitel v slačilnico. Poraz v zadnji sekundi je boleč in treba je pritrditi ocenam, da bi si Slovenija z navijači vred zaslužila vsaj točko. Toda prenovljena nemška reprezentanca, polna mladih in dokazovanja željnih igralcev, se je pokazala kot izjemno čvrsta in nepopustljiva. Ko se na črti postavi dvometrski zid, ga je težko prebiti ...

Slovenci imajo še vse v svojih rokah. Prvo mesto je bržkone težko dosegljivo, medtem ko bo za drugo treba streti Beloruse.


Srečanje so za MMC ocenili Vid Kavtičnik, Beno Lapajne, Heiner Brand in Miro Požun.

Vid Kavtičnik: Seveda smo razočarani. Dobro smo igrali v obrambi. Beno je dobro branil. Vzdušje je bilo neverjetno, a na koncu nam je zmanjkal kanček sreče. Kljub porazu niti prvo mesto še ni izgubljeno, saj Nemce lahko premagamo tudi v gosteh. Naš kader je izredno omejen. Res je, da se novi igralci zelo borijo, a moramo skupaj narediti še veliko treningov. Pozna se nam odsotnost Zormana - kot kapetana, motivatorja - vsekakor bi z njim tudi v igri lahko diktirali drugačen tempo. Zadnji gol je treba pozabiti. Takšne stvari se dogajajo, a škoda je, da ga je zabil tokrat. Dominiku sem čestital. Zaslužili bi si vsaj remi.

Beno Lapajne: Kljub porazu bi čestital igralcem za odlično igro, tako v obrambi kot v napadu. Svetovne prvake smo pustili pod 30 golov. Predstava je dober pokazatelj vzpona naše igre. Mi gremo naprej. Do konca je ostalo še 8 tekem. Ljudje so pokazali, da imajo še vedno radi rokomet. Mislim, da bo šlo le še na boljše. Upam, da ne bomo preveč žalostni. Novinci Koražija, Miklavčič, Cehte so pokazali, da znajo igrati. Ko dobimo še širino, bomo še veliko boljši.

Heiner Brand, selektor Nemčije: Sem zelo zadovoljen, ker imamo zelo mlado moštvo, ki se je borilo vseh 60 minut. Čaka nas še povratna tekma s Slovenijo in dve z Belorusijo, tako da je v naši skupini še vse odprto.

Miro Požun: Imeli smo veliko problemov z nemško obrambo 6-0, saj so igralci močni in hitri, zato jih je težko prestreliti. Naši igralci veliko zadržujejo žogo, zato si je težko priigrati priložnost. Lapajne je bil odličen, imeli smo pa težave z organizacijo igre v napadu. Poznalo se nam je, da nimamo dovolj izkušenih igralcev. Vemo, da je 8 poškodovanih. Vseeno sem zadovoljen z mladimi, prikazali so več, kot sem pričakoval. Škoda je izgubljene točke, posebno če dobiš gol v zadnjih sekundah. Vse je še odprto, odločal bo dvoboj med nami in Belorusi. Nad pozitivnim odzivom navijačev nisem presenečen, saj gre za pripadnost državi. Fantje so dali vse od sebe. Ko svojo delo dobro opraviš, navijači to razumejo. Igralcem bi čestital za borbenost. Treba je iti naprej in odpraviti napake.

Aleš Vozel

Pogovor z Mirom Požunom
Izjavi Heinerja Branda za MMC
Pogovor z Vidom Kavtičnikom
Pogovor z Benom Lapajnetom