Aljoša Rezar je z odličnimi obrambami v 2. polčasu vrnil Celjane med žive. Foto: MMC RTV SLO
Aljoša Rezar je z odličnimi obrambami v 2. polčasu vrnil Celjane med žive. Foto: MMC RTV SLO
Celje Pivovarna Laško
Celjani so v okviru LP-ja prvič v dvorani Zlatorog gostili Zagreb, ki je predtem v Golovcu petkrat klonil. Foto: MMC RTV SLO
Miladin Kozlina
Miladin Kozlina je šele v šestem poskusu prvič premagal nekdanjega soigralca Gorazda Škofa. Foto: MMC RTV SLO
Prva zmaga Zagreba v Celju

Prvi polčas so hrvaški prvaki gladko dobili s 16:11, Celje je bilo v napadu brez prave ideje, igralci so se zatekali k individualnim akcijam, za nameček pa je v vratih Croatie blestel Gorazd Škof (šest obramb). Na drugi strani je najboljši strelec preteklega svetovnega prvenstva Kiril Lazarov neusmiljeno luknjal domačo mrežo (pet zadetkov v 1. delu).

"Cepelin" v ključnem trenutku?
V 34. minuti je prednost gostov narasla že na +7 (12:19), takrat pa se je v vratih Celja razigral Aljoša Rezar, posledično se je prebudil napad. "Pivovarji" so trikrat zapravili priložnost, da se približajo le na gol zaostanka, a jih je 25-letni vratar vsakokrat obdržal v igri. Po zadetku kapetana Edija Kokšarova so varovanci Toneta Tislja le prišli na 21:22, tri minute pred koncem so imeli napad za izenačenje. David Špiler je organiziral napad, se nekoliko zapletel in nato poskušal prodati "cepelin", a žoga ni prišla do Dragana Gajiča. V nasprotnem napadu so bili Zagrebčani neusmiljeni in dve točki sta odšla na Hrvaško.

Šok terapija obrodila sadove
Celjani so bili po prvenstveni zmagi proti Kopru samozavestni, a pri tem očitno potrošili preveč moči. Hrvaški prvaki so s prvim uspehom v Celju v Ligi prvakov ostali v kombinacijah za četrtfinale. Domači neuspeh v prejšnjem krogu proti Chamberyju je povzročil vihar v klubu in odhod trenerja Lina Červarja, denarne kazni pa so končno vzdramile zvezdniško zasedbo Croatie.

Izjave po tekmi:
Tone Tiselj, trener Celja PL: "Čestitam gostom, ki so ob koncu realizirali kvalitetno prednost. Sami smo bili predvvsem v prvem polčasu v podrejenem položaju, vendar smo se uspeli v nadaljevanju vrniti v igro tudi s pomočjo fantastične publike in navijačev, ki so nas dvignili. Mislim, da je o tekmi odločilo tudi to, da smo v sredinem derbiju DP v Kopru izgubili preveč energije."

Aljoša Rezar, vratar Celja PL: "Že kot deček sem sanjal, da bom nekoč igral proti Zagrebu. Spominjam se, kako smo pred dvorano Golovec čakali, da smo si lahko v živo ogledali tekmo. Tokrat se mi je želja izpolnila."

Kiril Lazarov, igralec Zagreba CO: "Vem, da je v Celju že padlo velik odličnih evropskih ekip. Še bolj pa sem vesel, ker sem izvedel, da je to sploh prva zmaga Zagreba v Celju"

Liga prvakov (M), drugi del, skupina 2

2. krog:

 CELJE PL - CROATIA OSIG. 22:25 (11:16)
                                       
                                       
Gajič       5 (2)   Lazarov    7 (3)   
Kokšarov    5 (2)   Valčić     5       
Furlan      3       Džomba     4       
Ščurek      2       Vori       3       
Špiler      2       Duvnjak    2       
Kozlina     2       Vukić      2       
Bedekovič   1       Balić      1       
Rezniček    1       Hrvatin    1       
Terzić      1                          
                                       
Sedemmetrovke: 4/5; 3/3                
Izključitve:     8; 12                 
                                       
4.000 gledalcev.                       

CHAMBERY - RHEIN-NECKAR 25:23 (11:12)


Lestvica:
CHAMBERY 4 4 0 0 +18 8
RHEIN-NECKAR LÖWEN 4 1 2 1 +4 4
CROATIA OSIGURANJE 4 1 2 1 0 4
CELJE P. LAŠKO 4 0 0 4 -22 0


T. G.

Prva zmaga Zagreba v Celju