Diego Armandi Maradona velja za zapriseženega hedonista. Foto: EPA
Diego Armandi Maradona velja za zapriseženega hedonista. Foto: EPA

Legendarni svetovni prvak iz Mehike se je odločil za kliniko Avril, ki velja za razkošno zatočišče bogatih s psihičnimi in drugačnimi težavami. "Maradona je sam izbral bolnišnico, saj želi nadaljevati zdravljenje. Ustanova Avril slovi po uspešnem zdravljenju različnih odvisnosti. Upam, da bo tokrat res zadnjič," je dejal Alredo Cahe, njegov osebni zdravnik.

Mu bo tokrat uspelo?
Cahe je opisal svojega pacienta tudi kot zasvojenca, ki preživlja abstinenčno krizo. Maradona je bil pred dvema tednoma sprejet v bolnišnico zaradi hepatitisa, ki naj bi bil posledica alkoholizma. Po nekaj dneh v domači oskrbi se je znova vrnil v bolnico, od koder se je v soboto napotil v kliniko Avril, da bi dokončno odpravil svoje težave s pijačo.

Še vedno oboževan
"El diez" je imel še v času igralne kariere težave z uživanjem koakina, zaradi česar ga je dvakrat doletela tudi prepoved igranja (med SP-jem v ZDA leta 1994). Kasneje se je močno zredil in si zaradi tega celo dal zmanjašati želodec. Po božje čaščeni Argentinec tako še naprej vznemirja domačo in svetovno javnost, ki se ga spominja predvsem po izjemnih potezah na zelenicah, medtem ko mu njegove osebne spodrsljaje rada oprošča.

Eusebio čaka na operacijo
Legendarnega portugalskega nogometaša Eusebia so v nedeljo odpeljali v lizbonsko bolnišnico, kjer so zdravniki ugotovili, da ima 65-letni nekdanji nogometni zvezdnik arteriosklerozo. Zamašeno naj bi imel vratno arterijo, zato naj bi bil kmalu operiran.

T. G.