Tako kot Sanja Grohar tudi Tejči ne gleda prenosov teniških dvobojev. Foto: RTV SLO
Tako kot Sanja Grohar tudi Tejči ne gleda prenosov teniških dvobojev. Foto: RTV SLO
Tejči in Špela
Tejči in Špela sestavljata ženski del popularne glasbene skupine Atomik Harmonik. Foto: RTV SLO/T. O.

V pomladanski akciji MMC-ja s pomočjo petih vprašanj mlade slovenske pevke "zaslišujemo", koliko vedo o športu in koliko same migajo. Pomagajo nam tudi liki iz Hribarjevega Radia ga ga. Po Sanji Grohar je tokrat na vrsti Tejči, pevka skupine Atomik Harmonik. Je njena lepa postava tudi posledica ukvarjanja s športom? Preverimo ...

Poznaš rusko teniško lepotico, ki je bila zmagovalka Wimbledona leta 2004?
Ana Kurnikova.

Se mi je kar zdelo, da boš pomislila nanjo. Avtor tega članka tudi. Večkrat. Ne, pravilen odgovor je Marija Šarapova! Igraš tenis? "Dvakrat v življenju sem ga. Ni mi všeč. Če je na televiziji, vedno zamenjam program." Aha, sindrom Sanje Grohar.

Kdo se je sprl v slovenski nogometni reprezentanci na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2002?
Zlatko Zahovič in Srečko Katanec.

Drži. Ste v šoli punce igrale nogomet? "Ne, sem pa navdušena nad ročnim nogometom. Posebej na morju sem ga veliko preigrala." Ti je všeč kak drug moštveni šport? "Košarka! Osem let sem jo trenirala. Bila sem organizatorka igre, posebej zagrizena pa sem bila v obrambi." Opa, Zmago Sagadin bi te bil zagotovo vesel ...

Kaj pravi danes Zlatko Zahovič z Radia ga ga o razvpitem sporu in kako mu odgovarja Srečko Katanec?

S katerim znanim kolesarjem, zmagovalcem sedmih Tourov, je prijateljevala ameriška pevka Sherryl Crow?

Ne vem.

Z Lanceom Armstrongom. Se kdaj usedeš na kolo? "Če je lepo in toplo vreme." A, zato še nisi srečala Armstronga. Potem ko je prebolel raka, je zelo nerad kolesaril ob vročini!

S katerim športom se ukvarja Andrej Jerman?
Z motokrosom?

Seveda, Toni je pa ribo ujel ... Kje si pa motokros našla? Verjetno si mislila na Igorja Jermana? Kakor koli, Andrej Jerman je letos slovenskemu smučanju priboril prvo smukaško zmago. Kaže, da smučanja ne spremljaš. Si že stala na smučkah? "Ne smučam. Zima mi ni pri srcu. Preživim jo doma, kjer na toplem gledam filme."

Kdo je najboljša slovenska športnica lanskega leta, ki je blestela tudi letos in se s svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju vrnila s srebrno medaljo?
Petra Majdič.

Res je. Ker Tejči zima ni pri srcu, je raje nismo spraševali, ali se ukvarja s smučarskim tekom.

Končna ocena: Dve točki. Če ne bi bilo kiksa z Jermanom (je bil televizor pozimi pokvarjen?), bi bili kar zadovoljni. Odgovornim za organizacijo teniških turnirjev pa priporočamo, naj že nekaj storijo, da bodo ta šport gledale tudi slovenske pevke. Mar niso bili pred kratkim v vlogi pobiralcev žogic manekeni? Morda bi bil to lahko korak v pravo smer ...

V naslednjem prispevku, v ponedeljek, 16. aprila, boste spoznali gorenjsko pevko, ki ne pozna nobenega hokejista Jesenic, ob čemer se je Martelanc z Radia ga ga zjokal.

T. O./Tilen Artač (imitator Zlatka Zahoviča)/Jure Mastnak (imitator Srečka Katanca)