Lucija Polavder je znova dokazala, kako je žilava, in opravila z vsemi tekmicami. Foto: STA
Lucija Polavder je znova dokazala, kako je žilava, in opravila z vsemi tekmicami. Foto: STA

Bronasta olimpijka iz Pekinga je bila nepremagljiva v kategoriji nad 78 kilogramov, medtem ko je Sraka srebro dobila za boje v kategoriji do 70 kg. Judoisti so tako v Pescari osvojili sedem medalj. Mitja Jenuš (nad 100 kg) je izpadel v dopoldanskih predtekmovanjih.

Luca dopolnila komplet medalj
Polavderjeva je v finalu ugnala Bosanko Lariso Čerić. "Res sem vesela, saj nisem pričakovala, da bom osvojila medaljo. Želela sem si jo, saj mi je le še ta manjkala v zbirki. Skrbel me je žreb, saj mi je namenil neugodni Turkinjo in Tunizijko, a ko sem ju premagala, sem vedela, da lahko grem do konca," je bila zadovoljna borka iz Griž.

Stara znanka usodna za Srako
Srako je v finalu ustavila Francozinja Marie Pasquet, ki jo je Ljubljančanka v preteklosti že premagovala. "Ne morem verjeti. Poznam jo, vem, kako dela, a sem na začetku zaspala," je dejala Sraka, ki upa, da se bo na vrhuncu sezone - avgustovskem svetovnem prvenstvu - izšlo boljše.

Moška odbojkarska reprezentanca je v tekmi za tretje mesto premagala Tunizijo s 3:0 (18, 23, 19) in se domov vrača z bronastim odličjem.