Tina Lipicer Samec je bila s 25 točkami najboljša igralka naše izbrane vrste. Foto: MMC RTV SLO
Tina Lipicer Samec je bila s 25 točkami najboljša igralka naše izbrane vrste. Foto: MMC RTV SLO
Tilen Kozamernik
Selektor reprezentance Tilen Kozamernik je bil kljub porazu z igro svojih varovank zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi poškodbe Anje Zdovc je moral selektor Tilen Kozamernik tekmo začeti v drugačni postavi in v prvotni šesterici je tako zaigrala Marina Cvetanovič, ki se je izkazala že v prvem nizu. Slovenska dekleta so prvi niz odigrale odlično, vodile že z 21:11, prvi del igre pa je končale šele Sonja Borovinšek pri 25:19.

Drama v drugem nizu
Do 15:15 so bile v drugem nizu boljše Španke, bolje pa so v končnico niza prešle Slovenke, ki so prek razigrane Špele Jontes prišle do vodstva z 21:19. To ni bilo dovolj za odlične odbojkarice španske reprezentance, ki so se z uspešno izpeljanim napadom in dvema točkama iz začetnega udarca vrnile v igro. Nasprotnice so izkoristile drugo ponujeno priložnost za zmago in z blokom Fernandezove niz dobile s 26:24.

Odlična Tina Lipicer Samec
Odbojkarice iz Pirenejskega polotoka so hitro izničile uvodno vodstvo Slovenk, ki so kasneje kar nekaj časa lovile zaostanek. Po izenačenju na 10. točki je zablestela Tina Lipicer Samec, ki je točke prispevala v napadu in bloku in bila ena izmed odločilnih igralk Kozamernikove čete, ki je v sklep niza odšla s tremi točkami prednosti. Špankam nista zadostovala niti dva odmora, Slovenke pa so niz dobile s 25:21.

Proti Grčiji za Japonsko
Španke so v četrtem delu igre hitro povedle s 6:2, vodstva pa niso izpustile, saj so prikazale veliko boljšo igro kot v prvih treh nizih. Prepričljivo so dobile tudi peti, odločilni niz, v katerem naše niso bile najbolj uspešne pri zaključevanju napadov, nasprotnice pa so izkoristile že prvo zaključno žogo. Slovenke se bodo za nadaljnje tekmovanje za svetovno prvenstvo na Japonskem pomerile proti Grčiji, s katero se borijo za tretje mesto.

Tilen Kozamernik, selektor reprezentance:
"Današnja tekma je bila zelo kvalitetna, kljub porazu lahko rečem, da so naša dekleta prikazala dobro igro, vendar pa je kakovost še vedno na strani Špank. Žal mi je, da nismo uspeli izkoristiti ponujene priložnosti v zaključku drugega niza, ko smo vodili, vendar so nasprotnice uspele narediti preobrat. Po našem vodstvu z 2:1 v nizih pa so Španke prestavile v višjo prestavo, zaigrale na moč in zelo dobro servirale ter tako po petih nizih tudi zmagale. Naš cilj, uvrstitev na tretje mesto, je še vedno dosegljiv in sodeč po dosedanjih tekmah na tem turnirju – če gledam rezultate in igro naše in grške reprezentance – je ta cilj tudi realen. Dekleta se bodo jutri spočila in verjamem, da bodo na nedeljski tekmi zelo motivirana in pripravljena na končno zmago."

A. B.