Nogometaši Manchester Uniteda naj bi kmalu dobili novega trenerja. Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda naj bi kmalu dobili novega trenerja. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je bil v soboto v O2 areni, kjer je boksar David Haye slavil v 2. rundi. Foto: Reuters

nogometnih novic v Angliji verjetni prihod Joseja Mourinha na Old Trafford.

Rdeči vragi so v soboto po podaljšku premagali Crystal Palace (2:1) in osvojili FA-pokal. Trenerju Louisu van Gaalu je tako le uspelo osvojiti lovoriko. Dolgo je bil pod udarom kritik, saj je kljub milijonskim vložkom svoje nogometaše v prvenstvu popeljal samo do četrtega in petega mesta, kar pomeni, da bo United v sezoni 2016/2017 igral "le" v Evropski ligi.

Tik pred začetkom obračuna na Wembleyju je precej otoških medijev (BBC, Sky, Telegraph ...) objavilo novico, da bo vodstvo kluba ne glede na razplet kmalu podpisalo pogodbo z Josejem Mourinhom. Van Gaal, ki bi moral po prvotni pogodbi še leto dni sedeti na klopi rdečih vragov, je bil v svoji maniri kratek: "Prinesel sem vam pokal. O svoji prihodnosti se ne pogovarjam s prijatelji v medijih, ki me podite že pol leta. Kateri trener ima to rad?"

Mourinho naj bi imel že nekaj časa stik z vodstvom Manchester Uniteda, do konkretnejšega koraka v komunikaciji pa je prišlo konec aprila, ko je bilo jasno, da se bo klub le stežka prebil v Ligo prvakov. Obe strani naj bi dogovor končali naslednji teden. Mourinhov menedžer Jorge Mendes naj bi tako v torek iz Kitajske prišel v Manchester, kjer naj bi uredili vse podrobnosti. Portugalec naj bi si želel začeti delati čim prej, saj želi prevetriti kader in se pripraviti na novo sezono. Tako naj bi bile v njegovih rokah vse odločitve o prihodu in odhodu nogometašev.

Jose Mourinho si je v soboto v Londonu ogledal boksarski obračun Davida Haya in Arnolda Gjergjaja, a ni želel komentirati prestopa v United. Nekaj številskih podrobnosti o krizi Manchester Uniteda preverite v spodnji infografiki.