Priznanja za najboljše športnike v obliki plamenice bodo takšne, kot so bile lani, ko je zaradi pandemije prvič podelitev potekala na daljavo, in ne kot prireditev. Foto: Vid Ponikvar/Sportida
Priznanja za najboljše športnike v obliki plamenice bodo takšne, kot so bile lani, ko je zaradi pandemije prvič podelitev potekala na daljavo, in ne kot prireditev. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Lani, ko je bila prireditev prvič v 54-letni zgodovini brez gledalcev, so bili najboljši kolesar Primož Roglič, smučarska tekačica Anamarija Lampič in moška rokometna reprezentanca Slovenije, atlet Kristjan Čeh pa je prejel priznanje za najobetavnejšo športno osebnost.

V iztekajočem se letu ni manjkalo športnih uspehov, navsezadnje je bilo to tudi olimpijsko leto, kjer je Slovenija v Tokiu osvojila tri zlate medalje ter še eno srebrno in bronasto kolajno. Veliko izbire in možnosti za člane Društva športnih novinarjev Slovenije.

Kateri športniki in športnice so najbolj prepričali novinarje, bomo izvedeli torej prihodnji torek na prireditvi, ki se bo začela ob 20.00. Neposredni prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Nagrade bodo delili velikani preteklih 30 let

Sorodna novica Športniki leta 2020 Roglič, Lampičeva in rokometaši

Ob koncu olimpijskega leta 2021 se bodo pri DŠNS-ju ob tridesetletnici samostojnega slovenskega športa spomnili tudi velikanov iz tega obdobja, ki bodo podelili priznanja naslednikom. Med športniki bodo to člani uspešnih ekip, košarkar Gašper Vidmar, odbojkar Jasmin Čuturić, nogometaš Mile Aćimović, hokejist Tomaž Vnuk, rokometaš Vid Kavtičnik ter izjemne posameznice, alpska smučarka Tina Maze, smučarska tekačica Petra Majdič, namiznoteniška igralka Mateja Pintar Pustovrh, atletinja Alenka Bikar in judoistka Raša Sraka Vuković.

V taktih Big Foot Mame

Na prireditvi bo gost predsednik države Borut Pahor, ki bo pred tem ob 18.00 sprejel športnike v predsedniški palači skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec.

Voditelja tokratnega osrednjega športnega dogodka v državi ob koncu leta bosta športni novinar Saša Jerković in gledališka igralka Ajda Smrekar. Za glasbeno spremljavo bo skrbela skupina Big Foot Mama, ki bi lani praznovala 30-letnico, a so slavnostni koncert iz letošnjega znova premaknili na prihodnje leto. Režiserka je Urška Žnidaršič, scenograf Ivo Koritnik, karikature letošnjih dobitnikov je izdelala nekdanja košarkarica Danica Nana Guberinič, za video vsebine na zaslonih pa bo skrbel Miha Mramor.

Priznanja Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) za najboljše športnike je izdelala Skupina SIJ, Slovenska industrija jekla, oblikoval jih je Luka Tratnik. DŠNS bo prireditev tudi letos organiziral z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije, ki bo ob tej priložnosti podelil tudi svoja najvišja priznanja v olimpijskem letu, olimpijske plamenice.