Gael Monfils je navdušil ta teden v Cincinnatiju. V sredo je v uvodnem krogu premagal zmagovalca mastersa v Montrealu Alexeia Popyrina s 7:5 in 6:3. Dvojni spored je bil vseeno preveč za veterana, v petek je bil na igrišču skoraj pet ur. Foto: Reuters
Gael Monfils je navdušil ta teden v Cincinnatiju. V sredo je v uvodnem krogu premagal zmagovalca mastersa v Montrealu Alexeia Popyrina s 7:5 in 6:3. Dvojni spored je bil vseeno preveč za veterana, v petek je bil na igrišču skoraj pet ur. Foto: Reuters

Monfils je devetič v bogati karieri premagal igralca, ki je na lestvici ATP med prvimi tremi. V zadnjih dveh letih je to njegova daleč najbolj odmevna zmaga.

V četrtek je program v Cincinnatiju zelo motil dež, večerni spored je bil zelo okrnjen. Alcaraz je prvi niz dobil z brejkom v tretji igri, v drugem nizu pa sta oba igralca zadržala igre na svoj servis. Odločala je podaljšana igra, Monfils je povedel s 3:1, nato pa sta tenisača odšla z osrednjega stadiona in se vrnila danes ob 20.00.

Jezni Carlos Alcaraz je zlomil lopar v odločilnem nizu. Foto: Reuters
Jezni Carlos Alcaraz je zlomil lopar v odločilnem nizu. Foto: Reuters

Francoz je zaigral kot prerojen. Podaljšano igro je dobil s 7:5, potem ko je unovčil tretjo zaključno žogo za 1:1 v nizih. V odločilnem nizu je Alcaraz izgubil začetni udarec v tretji igri. V četrti in šesti igri je imel priložnost, da se vrne v obračun, a mu ni uspelo.

Alcaraz tudi zlomil lopar
Monfils je serviral 15 asov, a naredil tudi 12 dvojnih napak. Alcaraz je na koncu osvojil celo štiri točke več (111:107). Špancu se je v vetrovnih razmerah zelo poznalo, da je odigral šele prvi dvoboj na trdi podlagi po marcu v Miamiju. Vmes je osvojil Roland Garros, Wimbledon in srebrno medaljo na olimpijskih igrah v Parizu.

"Težko je najti nekaj pozitivnega. To je bil najslabši dvoboj v moji karieri. Dobro sem treniral, žogo sem odlično zadeval, potem pa mi na igrišču ni šlo. Preprosto se mi ni uspelo zbrati in nemogoče je bilo dobiti ta dvoboj. Nikoli nisem lomil loparjev, tokrat pa sem ga štirikrat vrgel na tla. Ta dvoboj moram hitro pozabiti in vse misli usmeriti na zadnji grand slam sezone v New Yorku. Takoj bom odpotoval tja in začel trenirati v Flushing Meadowsu," je poudaril tretji igralec sveta, ki je v New Yorku pred dvema letoma osvojil prvi turnir velike četverice v karieri.

Dvojni spored le preveč za Monfilsa
Monfils je imel le dve uri premora, potem pa se je srečal s Holgerjem Runejem v osmini finala. Danec je bil boljši s 3:6, 6:3 in 6:4. Francoz je znova odlično začel, a je nato izgubil servis na začetku drugega niza. Rune je prevzel pobudo, v odločilnem nizu pa je bil precej bolj spočit.

Shelton bo v četrtfinalu izzval Zvereva
Alexander Zverev je v osmini finala ugnal Pabla Carrena Busto s 7:5 in 7:6. Nemec je podaljšano igro drugega niza dobil z 8:6. Kar 30-krat se je že uvrstil v četrtfinale na turnirjih serije 1000, osvojil jih je šest. V četrtfinalu ga čaka Ben Shelton, ki je izločil Fabiana Marozsana s 6:4 in 6:3.

Tiafoe v napetem obračunu premagal Lehečko v Cincinnatiju

CINCINNATI, osmina finala (M), tabela
(7.909.030 am. dolarjev, trda podlaga)

SINNER (ITA/1) – THOMPSON (AVS)
b. b.
RUBLJOV (RUS/6) – NAKASHIMA (ZDA)
7:6 (5), 6:1
ZVEREV (NEM/3) – CARRENO BUSTA (ŠPA)
7:5, 7:6 (6)
SHELTON (ZDA/12) – MAROZSAN (MAD)
6:4, 6:3
HURKACZ (POL/5) – COBOLLI (ITA)
6:3, 3:6, 6:1
TIAFOE (ZDA) – LEHEČKA (ČEŠ)
6:4, 6:7 (10), 7:6 (5)
DRAPER (VB) – AUGER ALIASSIME (KAN)
5:7, 6:4, 6:4
RUNE (DAN/15) – MONFILS (FRA)
3:6, 6:3, 6:4


Osmina finala (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1) – KOSTJUK (UKR/15)
6:2, 6:2
M. ANDREJEVA (RUS) – PAOLINI (ITA/5)
3:6, 6:3, 6:2
SABALENKA (BLR/3) – SVITOLINA (UKR)
7:5, 6:2
SAMSONOVA (RUS/10) – AVANESJAN (ARM)
4:6, 6:0, 6:3
PEGULA (ZDA/6) – TOWNSEND (ZDA)
6:2, 6:3
FERNANDEZ (KAN) – ŠNAJDER (RUS)
6:1, 6:4
PAVLJUČENKOVA (RUS) – DŽENG (KIT/7)
7:5, 6:1
BADOSA (ŠPA) – PUTINCEVA (KAZ)
6:4, 6:4