Mario Ančić je blestel v Wimbledonu. Leta 2002 je s 3:0 v nizih šokiral Rogerja Federerja. Foto: EPA
Mario Ančić je blestel v Wimbledonu. Leta 2002 je s 3:0 v nizih šokiral Rogerja Federerja. Foto: EPA

Priljubljeni "Super Mario" se je z izjemnimi servisi prebil vse do polfinala Wimbledona leta 2004, nato pa je imel številne poškodbe hrbta, kolena, zelo pa ga je zdelala tudi mononukleoza.

"Ne morem več zdržati, zato sem se odločil končati kariero. Moj hrbet ne more zdržati vseh naporov profesionalne kariere," je povedal Ančić, ki je leta 2008 v Splitu diplomiral iz prava. Leta 2005 se je veselil zmage v Davisovem pokalu na Slovaškem, priigral je zmago v odločilnem petem dvoboju.

Leta 2004 je v Atenah z Ivanom Ljubičićem osvojil olimpijski bron v dvojicah. "To je res grozno. Najslabši mogoč konec kariere za športnika. Zadnjič sem ga videl na turnirju v Zagrebu. Sploh ga nisem spraševal, kako se počuti, ker sem vedel odgovor že vnaprej. Tako je bilo zadnja tri leta. Vseskozi sva v stiku, veliko sva dosegla skupaj. To so bili nepozabni trenutki," je v Dubaju povedal Ljubičić.

Predaja Ljubičića
Ukrajinski teniški igralec Sergej Bubka je v prvem krogu turnirja v Dubaju premagal petega nosilca Ljubičića. Bubka, sicer sin slovitega očeta, ki nosi isto ime in si lasti kar nekaj rekordov v skoku s palico, je bil od Ljubičića boljši s 6:1 in 0:1, saj je Hrvat zaradi poškodbe dvoboj predal.
Kavčič v glavnem turnirju v Delray Beachu
Blaž Kavčič
je v tretjem krogu kvalifikacij turnirja ATP v Delray Beachu v ZDA z nagradnim skladom 442.000 ameriških dolarjev premagal Američana Donalda Younga s 6:2 in 6:3 ter se uvrstil na glavni turnir.