Roger Federer je potrdil primat na travi. Foto: Reuters
Roger Federer je potrdil primat na travi. Foto: Reuters
Marat Safin
Safin je v prvem nizu začel precej nervozno, nato pa se je zbral in dobil nalednje tri. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je ekspresno hitro opravil z zadnjim britanskim upom. Foto: Reuters
Federer nadigral Ančića

Švicar ga je s 6:1, 7:5 in 6:4 odpihnil z osrednjega igrišča v uri in 41 minutah. To je bila že njegova 64. zaporedna zmaga na travnati podlagi. V prvem nizu, ki je trajal le 20 minut, je imel prednost v točkah (26:10), serviral je 6 asov in imel kar 15 winnerjev. Izgubil je le eno točko na svoj servis! v drugem nizu je pri izidu 1:1 dež prekinil igro za dve uri.

Mario brez brejk priložnosti
Ančić se je vrnil na igrišče v boljši formi. Serviral je šest asov, a izgubil začetni udarec v enajsti igri. V tretjem nizu je Hrvat uspel zadržati servis v uvodni igri, ki je trajala kar 19 minut. Federer je odločilni brejk dosegel v peti igri in zadržal prednost do konca. V celem dvoboju si Ančić ni priigral niti ene brejk priložnosti, naredil pa je 16 neizsiljenih napak. Švicarski as je serviral 12 asov, naredil ni niti ene dvojne napake, na koncu je imel ogromno prednost v osvojenih točkah (93:64).

"Igram odlično, servis mi je stekel. To je bil težak dan, s številnimi prekinitvami zaradi dežja. Vem, da me čakata še dva naporna dvoboja," je povedal Federer.

Safin začel nervozno
V polfinalu se bo pomeril z Maratom Safinom, ki je 3:6, 7:5, 7:6 in 6:3 premagal Feliciana Lopeza. Po zmagi je Rus priznal, da je začel precej nervozno, ker Lopeza še nikoli ni premagal na kakšnem od večjih turnirjev. "Na začetku sem bil preveč nervozen, da bi dobro igral," je povedal 75. igralec s svetovne lestvice, ki je bil zato vesel prekinitve v prvem setu zaradi dežja. "Kar koli bom naredil proti Rogerju, za menoj sta dobra dva tedna," je bil vesel 28-letnik, ki je proti Lopezu po začetni nervozi zaigral bolj napadalno. "Če hočeš premagati Federerja, moraš biti Nadal, teči po igrišču kot zajec in zadevati winnerje s celega igrišča. Mislim, da bi mi ga bilo malce pretežko premagati," je bil z mislimi tudi že pri naslednjem nasprotniku.

"Rafa" je v sijajni formi
Rafael Nadal je s 6:3, 6:2 in 6:4 odpravil ljubljenca občinstva Andyja Murrayja. Španec, ki je v zadnjih dveh letih klonil v finalu proti Federerju, je v zastrašujoči formi. Naredil je le 8 neizsiljenih napak, Škot pa kar 20. Imel je ogromno prednost v osvojenih točkah (98:59). Izkoristil je štiri izmed desetih brejk žog, Murray pa si ni priigral niti ene. "Rafa" je vse boljši tudi na mreži, kjer je dobil 12 od 14 točk.

"To je bil zagotovo moj najboljši dvoboj tukaj. Vseskozi sem poskušal igrati napadalno. Vesel sem, da sem se uvrstil v polfinale in premagal tako težkega nasprotnika," je po tekmi povedal 22-letni Španec. "Igral je veliko bolje od mene. Njegov forehand je bil smešen, nisem mogel igrati v svojem ritmu. Lahko sem le upal, da bo njegova igra vsaj malo padla, vendar nisem imel nobene možnosti," je bil razočaran poraženec Murray.

Uspešna nastopa Kate in Hercogove
Mike Bryan in Katarina Srebotnik sta v osmini finala mešanih dvojic premagala češko-kitajsko navezo Martin Damm/Šuaj Peng s 7:6 in 6:2. Polona Hercog se je z zmago v osmini finala nad Avstralko Johanno Konto s 3:6, 6:4 in 6:3 uvrstila v četrtfinale mladinske konkurence Wimbledona.

Četrtfinale, tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - ANČIĆ (HRV)
6:1, 7:5, 6:4

SAFIN (RUS) - LOPEZ (ŠPA/31)
3:6, 7:5, 7:6 (1), 6:3

SCHÜTTLER (NEM) - CLEMENT (FRA)
* 6:3, 5:7, 0:0
* - prekinjeno zaradi teme

NADAL (ŠPA/2) - MURRAY (VB/12)
6:3, 6:2, 6:4

A. G.

Federer nadigral Ančića