Novak Đoković in Boris Becker sta po treh letih prekinila sodelovanje. Foto: Reuters
Novak Đoković in Boris Becker sta po treh letih prekinila sodelovanje. Foto: Reuters

"Vsi cilji, ki smo si jih v ekipi zadali, so bili izpolnjeni. Zahvalil bi se rad za sodelovanje, ekipno delo in predanost," je na Twitterju zapisal 'Nole' in dodal: "Na drugi strani si zdaj želim zadržati visoko raven igre, prav tako pa želim določiti dober razpored turnirjev za prihodnjo sezono in nove cilje. S tem pred očmi bom sprejemal vse nadaljnje odločitve."

Đokovića je Becker vodil od decembra 2013, v tem času je srbski tenisač rušil vse pred seboj, dobil je šest turnirjev za grand slam, karierni grand slam mu je uspel letos z zmago na OP Francije v Parizu. Letos je 29-letni Beograjčan dobil 65 od 74 dvobojev, osvojil je sedem turnirjev, vključno z dvema grand slamoma (OP Avstralije in OP Francije), tudi štiri masterse.

Vseeno je doživel veliko razočaranje na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, njegova forma pa je opazno močno padla v drugi polovici sezone, v kateri je Andy Murray pridno topil prednost prvega igralca sveta, in z zmago na finalnem turnirju v Londonu tudi potrdil številko ena svetovnega tenisa.

Kdo bo postal novi trener srbskega tenisača, še ni znano, v ekipi za zdaj ostajata Pepe Imaz in Marian Vajda.