Caroline Wozniacki trenutno sodeluje na zaključnem turnirju sezone v Dubaju. Foto: EPA
Caroline Wozniacki trenutno sodeluje na zaključnem turnirju sezone v Dubaju. Foto: EPA

Wozniackijeva, četrta igralka sveta, je bila od turnirske zmage oddaljena samo igro, a je po zdravniškem odmoru, med katerim je na igrišče prišel njen oče Piotr, predala dvoboj presenečeni in presrečni Luksemburžanki. 34-letna Kremerjeva je pred tem zasedala šele 864. mesto na WTA-lestvici!

"Nič nimam s stavami"
"Nisem naredila nič narobe. Preveč me je bolelo, da bi nadaljevala in s takšno poškodbo nisem imela možnosti, zato sem se raje odločila, da bom končala dvoboj," je v svoj zagovor povedala Wozniackijeva, ki se je kot prva nosilka turnirja takoj znašla pod plazom očitkov o prodanem dvoboju in prirejenem izidu zaradi internetnih stav. Slednje očitke najboljša danska teniška igralka zavrača: "Prav nič nimam s stavami, zato ne vidim nobenih težav v preiskavi."

Sledi zaslišanje pred WTA-jem
Dan po dvoboju se je odpravila k zdravniku, ki je po pregledu pritrdil, da gre za poškodbo mišice, konkretno gre za natrgano kito v podkolenskem zgibu. Seveda bo morala 19-letnica poljskega rodu vse okoliščine podrobno predstaviti še vodstvu ženske teniške organizacije WTA, ki je sprožilo preiskavo o tem primeru.