Šesta igralka sveta Karolina Pliškova bo skušala Češki zagotoviti prvo točko. Foto: EPA
Šesta igralka sveta Karolina Pliškova bo skušala Češki zagotoviti prvo točko. Foto: EPA
Kristina Mladenovic in Caroline Garcia
Kristina Mladenovic in Caroline Garcia sta pred zelo zahtevno nalogo. Vsaka točka v finalu bo za Francijo uspeh. Foto: Reuters

Čehinje lahko osvojijo že peti naslov v zadnjih šestih letih. Kristina Mladenovic bo v uvodnem dvoboju skušala presenetiti finalistko letošnjega Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku Karolino Pliškovo. V drugem sobotnem obračunu se bosta srečali Caroline Garcia in dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova.

"Taki obračuni nikoli ne postanejo navada. Vsi smo srečni, da lahko znova zaigramo v finalu. Pričakujem zelo glasne francoske navijače, naša dekleta pa se znajdejo tudi v takem vzdušju," je poudaril kapetan Češke Petr Pala. Češka je dobila 15 izmed zadnjih 16 dvobojev v Pokalu Fed.

"Vsi se zavedamo, da je Češka izjemno močna ekipa. Vse igralke imajo ogromno izkušenj z največjimi obračuni. Vsi se zavedamo, da so v vlogi velikega favorita, mi pa moramo unovčiti našo priložnost, ki se bo ponudila," je pojasnil Amelie Mauresmo, ki bi lahko postala četrta kapetanka z naslovom tako na igrišču kot tudi ob njem. Prej je to uspelo Margaret Court, Billie Jean King in Chris Evert.

V Rhenus Sport Areni oba dneva pričakujejo okoli 6.000 gledalcev.

Finale, Strasbourg (trda podlaga, dvorana):
FRANCIJA - ČEŠKA

Sobota ob 14.00:
Mladenović - Ka. Pliskova

Garcia - Kvitova

Nedelja ob 13.30:
Garcia - Ka. Pliskova

Mladenović - Kvitova

Garcia/Mladenović - Hradecka/Strycova