Izraz na obrazu Rafaela Nadala pove vse ... Foto: Reuters
Izraz na obrazu Rafaela Nadala pove vse ... Foto: Reuters
Novak Djoković
Novak Djoković in Marin Čilić sta med seboj igrala trikrat, vselej je zmagal Srb. Foto: EPA
Mihail Južni
Mihail Južni se je tenisa učil v vojaški šoli v Moskvi, kar je eden izmed razlogov za njegovo značilno salutiranje po zmagah. Foto: EPA

Španec je bil v prvem nizu povsem razglašen, saj je osvojil le osem točk, Hrvat pa 25. Čilić je že po 15 minutah vodil s 5:0. Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, a je osmemu nosilcu vseeno kar trikrat uspelo odvzeti servis. Dvoboj je bil končan po uri in 22 minutah.

Malo dela tudi za Djokovića
Čilić se bo v finalu pomeril proti Novaku Djokoviću. Drugi nosilec v polfinalu prav tako ni imel pretiranega dela, saj je za zmago proti Švedu Robinu Söderlingu potreboval minuto manj kot Čilić. Srb je bil po zmagi vseeno previden: "Končni izid ni realen. Söderling odlično servira, moral sem biti potrpežljiv, da sem prišel do svojih priložnosti in jih nato tudi izkoristil."Za Djokovića bo to že osmi letošnji finale, zmagal pa je "le" dvakrat.

V Tokiu Južni in Tsonga
Močan turnir poteka tudi v Tokiu, kjer se bosta za zmago pomerila Mihail Južni in Jo Wilfried Tsonga. Rus je po dveh urah in 40 minutah ugnal Avstralca Lleytona Hewitta, Tsonga pa v francoskem obračunu Gaela Monfilsa s 6:3 in 6:3.

Mednarodni turnirji, polfinali
Peking (M):
ČILIĆ
(HRV/8) - NADAL (ŠPA/1)
6:1, 6:3
DJOKOVIĆ (SRB/2) - SÖDERLING (ŠVE/6)
6:3, 6:3

Tokio (M):
JUŽNI
(RUS) - HEWITT (AVS/8)
6:2, 5:7, 7:5
TSONGA (FRA/2) - MONFILS (FRA/4)
6:3, 6:3

Peking (Ž):
A. RADWANSKA
(POL/12) - BARTOLI (FRA/14)
6:4, 6:3
KUZNECOVA (RUS/6) - PETROVA (RUS/13)
6:1, 6:3