Spomin na največji uspeh v karieri. Leta 2005 je v finalu New Yorka pometla s Francozinjo Mary Pierce s 6:3 in 6:1. Foto: EPA
Spomin na največji uspeh v karieri. Leta 2005 je v finalu New Yorka pometla s Francozinjo Mary Pierce s 6:3 in 6:1. Foto: EPA

23-letnica je svoj zadnji dvoboj odigrala pred dnevi v Varšavi, kjer je v 2. krogu izpadla proti Ukrajinki Juliji Vakulenko. Na začetku letošnje sezone je napovedala, da bo to njena zadnja, a se je očitno premislila. Njene misli so zdaj osredotočene na zasebno življenje, saj jo 14. julija čaka poroka s košarkarjem Brianom Lynchom.

Zasebno življenje pomembnejše kot denar
"Moja kariera je bila več kot krasna. Lahko bi šla še na nekaj turnirjev za grand slam. Denar je pomemben v življenju, vendar ni najpomembnejši v mojem življenju. Na prvem mestu sta zagotovo moje zdravje in osebna sreča," razmišlja Belgijka, ki se je zadnji dve leti velikokrat ubadala s poškodbami.

To je bil glavni razlog, da je že na začetku sezone odpovedala večino turnirjev, želela pa je še zadnjič nastopiti v Wimbledonu.

Na kratko v številkah
V svoji zbirki ima 34 osvojenih turnirjev, leta 2005 je v New Yorku osvojila svoj edini grand slam. 19 tednov je bila na vrhu lestvice WTA. V osmih letih igranja je zaslužila nekaj manj kot 15 milijonov ameriških dolarjev.

S. J.