Coco Gauff je v odločilnem nizu naredila 19 dvojnih napak. Poklonila je dvoboj Emmi Navarro, ki je bila prav tako nervozna, a je naredila precej manj neizsiljenih napak. Foto: EPA
Coco Gauff je v odločilnem nizu naredila 19 dvojnih napak. Poklonila je dvoboj Emmi Navarro, ki je bila prav tako nervozna, a je naredila precej manj neizsiljenih napak. Foto: EPA

20-letna Gauff je v odločilnem nizu naredila enajst dvojnih napak. Skupaj je naredil kar 60 neizsiljenih napak in razočaranje je bilo veliko. Trener Brad Gilbert je le nemočno odkimaval z glavo.

23-letna Navarro je že v drugem nizu povedla s 4:3, potem ko ji ji v sedmi igri odvzela servis. Gauff se je na krilih glasnih navijačev dvignila in osvojila tri igre zapored. Izenačil je na 1:1 v nizih, nato pa ji je v odločilnem nizu popolnoma odpovedal servis. Dvoboj je trajal dve uri in 12 minut.

"Rodila sem se v New Yorku in prvič sem v četrtfinalu domačega turnirja za grand slam. Uspelo se mi je zbrati po koncu drugega niza. Zaigrala sem bolj agresivno," je povedala 13. nosilka Emma Navarro.

Dimitrov v odločilnem nizu strl Rubljova
Grigor Dimitrov je v napetem obračunu osmine finala premagal Andreja Rubljova s 6:3, 7:6, 1:6, 3:6 in 6:3. Dvoboj je trajal tri ure in 39 minut.

Grigor Dimitrov se je po petih letih znova uvrstil v četrtfinale zadnjega grand slama sezone v New Yorku. Foto: EPA
Grigor Dimitrov se je po petih letih znova uvrstil v četrtfinale zadnjega grand slama sezone v New Yorku. Foto: EPA

Dimitrov je moral za prvo uvrstitev v četrtfinale v New Yorku po petih letih pošteno trpeti.
V vročem in vlažnem vremenu je imel sredi dvoboja precej težav, tretji in četrti niz je zanesljivo izgubil, v odločilnem pa se je zbral, odvzel servis Rusu v četrti igri ter nato ubranil dve priložnosti za brejk 26-letnega Moskovčana v sedmi igri za napredovanje med najboljših osem.

Bolgar bo osmič igral v četrtfinalu na turnirjih velike četverice. Trikrat se je nato uvrstil v polfinale, nazadnje prav v New Yorku 2019. Nikoli še ni zaigral v finalu največjih turnirjev na svetu.

"Dobro sem igral v prvih dveh nizih, nato pa je moje telo kar naenkrat padlo iz ritma. Rubljov se seveda ne bo kar tako predal po zaostanku 0:2 v nizih. Moral sem ostati potrpežljiv. Menim, da so mi pomagale izkušnje in seveda to sijajno občinstvo," je dejal Dimitrov.

Taylor Fritz je serviral 24 asov in zadel 56
Taylor Fritz je serviral 24 asov in zadel 56 "winnerjev". Foto: EPA

Fritz po slabem začetku izločil Ruuda
Taylor Fritz je na stadionu Louisa Armstronga po dveh urah in 45 minutah s 3:6, 6:4, 6:3 in 6:2 izločil Casperja Ruuda. To je bila na tretjem medsebojnem obračunu prva zmaga za Američana proti finalistu OP-ja ZDA leta 2022.

"Moral sem ostati v igri. Res je igral zelo dobro v prvem nizu, v katerem je izkoristil redke priložnosti, sam pa jih nisem. V drugem sem se sprva še boril, da sem prišel skozi nekaj tesnih iger, nato pa sem lahko vršil pritisk ob koncu niza. Nekoliko mu je padla raven, zato sem lahko igral bolje in prišel do več priložnosti na njegov servis," je dvoboj ocenil Fritz, ki se je petič v karieri uvrstil v četrtfinale turnirjev za grand slam, drugič zapored v New Yorku. Nikoli še ni igral v polfinalu.

Gladka zmaga Badose
Paula Badosa se je prvič po Rolandu Garrosu leta 2021 uvrstila v četrtfinale turnirja za grand slam. V osmini finala je po uri in 22 minutah odpravila Kitajko Jafan Vang s 6:1 in 6:2 in čustveno pospremila dogajanje v New Yorku po številnih poškodbah v zadnjih sezonah.

"Dvoboj se je začel z veliko bitko. Ko sem videla na semaforju 17 minut po dveh igrah v tej vlagi, sem mislila, da bom na igrišču kar umrla. Vedela sem, da bo vredno. V tistih trenutkih si mislim, da je tekmica žilava, a da sem sama še bolj. Če bom morala igrati tri ure, pač bodi tako," je razlagala nekdanja številka dve na lestvici WTA (april 2022) .

"Sem samozavestna, na teh igriščih se ob podpori občinstva počutim izjemno," je dodala in se obrnila v nedavno preteklost. "Nočem jokati, toda lani sem tu morala odpovedati nastop na turnirju. Pred nekaj meseci sem razmišljala o koncu kariere, saj nisem več verjela vase, obenem pa tudi poškodba ni bila nič bolje. Zato se zdi vrnitev sem po 12 mesecih kot uresničitev sanj," je še zaključila Badosa.


NEW YORK, osmina finala (M), tabela
(25.440.000 am. dolarjev, trda podlaga)

SINNER (ITA/1) - PAUL (ZDA/14)
MEDVEDJEV (RUS/5) - BORGES (POR)
DRAPER (VB/25) - MACHAČ (ČEŠ)
DE MINAUR (AVS/10) - THOMPSON (AVS)
FRITZ (ZDA/12) - RUUD (NOR/8)
3:6, 6:4, 6:3, 6:2
ZVEREV (NEM/4) - NAKASHIMA (ZDA)
DIMITROV (BLG/9) - RUBLJOV (RUS/6)
6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3
TIAFOE (ZDA/20) - POPYRIN (AVS/28)


Osmina finala (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1) - SAMSONOVA (RUS/16)
PEGULA (ZDA/6) - ŠNAJDER (RUS/18)
HADDAD MAIA (BRA/22) - WOZNIACKI (DAN)
PAOLINI (ITA/5) - MUCHOVA (ČEŠ)
BADOSA (ŠPA/26) - J. VANG (KIT)
6:1, 6:2
NAVARRO (ZDA/13) - GAUFF (ZDA/3)
6:3, 4:6, 6:3
DŽENG (KIT/7) - VEKIĆ (HRV/24)
SABALENKA (BLR/2) - MERTENS (BEL/33)