Novak Djoković je dokazal, da se tudi na travnati podlagi odlično znajde. V polfinalu Rolanda Garrosa proti Nadalu ni imel možnosti, mu bo uspelo v Wimbledonu? Foto: EPA
Novak Djoković je dokazal, da se tudi na travnati podlagi odlično znajde. V polfinalu Rolanda Garrosa proti Nadalu ni imel možnosti, mu bo uspelo v Wimbledonu? Foto: EPA
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis si je med maratonskim dvobojem vzel počitek kar na stolčku linijskega sodnika. Foto: EPA
Richard Gasquet
Richard Gasquet se je veselil uspeha kariere. Foto: EPA
Prvi trije nosilci v polfinalu

Srb je prav dva niza dobil v podaljšani igri. Še posebej je bil napet drugi "tie-break", ko je Ciprčan vodil že s 6:3. Djoković je rešil pet žog in povedel z 2:0 v nizih. Baghdatis je v tretjem nizu zaostajal že z 0:3, a se je rešil v podaljšano igro, ki jo je dobil s 7:3. Četrti niz mu je pripadel s 6:4. Djoković je kljub bolečinam v hrbtu z brejkom v 11. igri odločilni niz dobil s 7:5.

Rafa hitel počivat
Tomas Berydch se je dobro upiral v prvem nizu četrtfinala proti favoriziranemu Rafaelu Nadalu, v podaljšani igri pa mu je Španec nato prepustil le eno samo točko. Od dveh maratonskih dvobojev načeti Nadal se je zbral in v nadaljevanju zanesljivo nadigral Čeha s 6:4 in 6:2. Zadnji niz je trajal le slabe pol ure in drugi igralec sveta se je po petih zaporednih dneh igranja lahko odpravil v hotelsko sobo na prepotrebni počitek. "Nobena zmaga ni lahka, sem pa zadovoljen, da je šlo tokrat malce hitreje kot običajno," je še izjavil Španec, ki je v zadnjem času občutno izboljšal tudi znanje angleškega jezika.

Gasquet senzacionalno izločil Roddicka
Za presenečenje četrtfinala je poskrbel Richard Gasquet, ki je po zaostanku z 0:2 v nizih premagal Andyja Roddicka s 4:6, 4:6, 7:6, 7:6 in 8:6. Američan, ki je že dvakrat zaigral v finalu na sveti travi, je v prvih dveh nizih povsem prevladoval. Gasquet si ni priigral niti ene brejk priložnosti, potem ko je na začetku tretjega niza oddal svoj servis pa je izgledalo, da je dvoboj odločen. Richard je v nadaljevanju zaigral precej bolje in z izjemnimi udarci z osnovne črte vedno znova pošiljal žoge mimo Roddicka. Pri izidu 7:6 v odločilnem nizu mu je uspel fantastičen forehand udarec, potem pa je Andy zaključno žogo z volejem poslal v mrežo in Gasquet se je prvič v karieri prebil v polfinale turnirja za grand slam.

"To je moj največji uspeh v karieri. Proti koncu sem bil že zelo utrujen, bal sem se krčev. Kar malo me skrbi, ker moram igrati jutri že ob 13.00," je povedal Gasquet.

Federer izgubil niz
Roger Federer je s 7:6, 3:6, 6:1 in 6:3 ugnal Juana Carlosa Ferrera. Švicarju se je poznalo, da je imel kar en teden odmora zaradi nenehnega deževja. V soboto ob 13.00 se bo prvi igralec sveta na osrednjem igrišču pomeril z Gasquetom. Lani mu je v 1. krogu prepustil le sedem iger.

Četrtfinale (M), tabela:
FEDERER (ŠVI/1) - FERRERO (ŠPA/20)
7:6 (2), 3:6, 6:1, 6:3

GASQUET (FRA/12) - RODDICK (ZDA/3)
4:6, 4:6, 7:6 (2), 7:6 (3), 8:6

DJOKOVIĆ (SRB/4) - BAGHDATIS (CIP/10)
7:6 (4), 7:6 (9), 6:7 (3), 4:6, 7:5

NADAL (ŠPA/2) - BERDYCH (ČEŠ/7)
7:6 (1), 6:4, 6:2

A. G.
Prvi trije nosilci v polfinalu