Rafael Nadal v Rijadu. Foto: Reuters
Rafael Nadal v Rijadu. Foto: Reuters

Sinner je bil v ponovitvi nedeljskega finala turnirja serije masters v Šanghaju spet boljši od Đokovića. Za razliko od Kitajske in januarskega finala v Melbournu, ko si ni Srb priigral niti ene priložnosti za odvzem servisa, je tokrat začetni udarec Italijanu odvzel trikrat. A končnica je spet odšla na stran Sinnerja, ki je zmagal po dveh urah in pol. Končni izid: 6:2, 6:7 (0), 6:4.

Alcaraz je rojaka, ki je igral prvič po olimpijskih igrah v Parizu, premagal s 6:3, 6:3. To je bil eden izmed zadnjih dvobojev Nadala, potem ko je prejšnji teden sporočil, da se bo upokojil ob koncu sezone.

V soboto bo v Rijadu igral proti Đokoviću za tretje mesto, nato pa le še novembra, ko se bo od teniških igrišč poslovil v Davisovem pokalu. Đoković in Nadal sta v karieri odigrala 60 medsebojnih dvobojev, največ med vsemi v zgodovini tenisa. Z 31:29 vodi Srb.

"Carlos je bil premočen. Nekaj mesecev nisem igral tekmovalnega tenisa, zato sem kar zadovoljen s svojo predstavo. A proti živali, kot je on, to seveda ni bilo dovolj. Kljub temu sem videl precej pozitivnega. Pred mano je še Davisov pokal in to je bila dobra priprava na zadnje dejanje v karieri," je povedal Nadal.

Vsak od šestih tenisačev v Rijadu, igrala sta tudi Danil Medvedjev in Holger Rune, je samo za nastop prejel 1,5 milijona dolarjev. Zmagovalec bo svoj bančni račun obogatil s šestimi milijoni dolarjev, kar je skoraj dvakrat več, kot je dobil Sinner za zmago na grand slam turnirju v New Yorku.