Novak Đoković je rešil dve zaključni žogi v podaljšani igri drugega niza. Foto: EPA
Novak Đoković je rešil dve zaključni žogi v podaljšani igri drugega niza. Foto: EPA

Srb je tako niz neporaženosti na tovrstnih turnirjih podaljšal na 29 dvobojev. Nazadnje ga je lani v Šanghaju premagal Roger Federer, od takrat pa je Đoković dobil turnirje v Parizu, Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu in Rimu.

"Res sem užival v dvoboju, tako kot gledalci, ki se jim zahvaljujem za spodbudo. Nisem bil zadovoljen s svojo igro, toda včasih moraš kakšen dvoboj tudi izvleči. Moraš verjeti vase in se boriti. Ernests je igral izvrstno. Še posebej me je pritiskal na drugem servisu. Imel je dve zaključni žogi, in če bi dobil dvoboj, bi bilo zasluženo," je povedal Đoković, ki se bo v polfinalu pomeril z Jeremyjem Chardyjem.

Teniški komentator Brad Gilbert je nad Đokovićevim nizom navdušen: "29 zaporednih zmag in če dodamo še štiri z zaključnega turnirja v Londonu, jih je 33. To je eden izmed najizjemnejših statističnih podatkov v zgodovini tenisa. Včasih je turnirje osvojiti teže kot grand slame."

V drugem polfinalu se bosta pomerila Andy Murray in Kei Nišikori. Škot je s 6:4, 6.4 odpravil branilca naslova Joa Wilfrieda Tsongaja, Nišikori pa je prvič v osmih medsebojnih dvobojih s 6:2, 6:4 premagal Rafaela Nadala. Japonec je izkoristil vse štiri brejk priložnosti, sam pa je rešil dve od treh.

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - GULBIS (LAT)
5:7, 7:6 (7), 6:1

CHARDY (FRA) - ISNER (ZDA/16)
6:7 (9), 7:6 (13), 7:6 (4)

NIŠIKORI (JAP/4) - NADAL (ŠPA/7)
6:2, 6:4

MURRAY (VB/2) - TSONGA (FRA/10)
6:4, 6:4

TORONTO (Ž)
Četrtfinale, tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - VINCI (ITA)
6:4, 6:3

BENCIC (ŠVI) - IVANOVIĆ (SRB/5)
6:4, 6:2

ERRANI (ITA/15) - CURENKO (UKR)
6:4, 6.4

HALEP (ROM/2) - A. RADWANSKA (POL/6)
0:6, 6:3, 6:1