Novak Đoković bo čez dva tedna v Melbournu lovil peti naslov na Odprtem prvenstvu Avstralije. Foto: EPA
Novak Đoković bo čez dva tedna v Melbournu lovil peti naslov na Odprtem prvenstvu Avstralije. Foto: EPA

Za Srba, ki je prejel ček v znesku 250.000 dolarjev, je to tretja zaporedna zmaga na tem turnirju, Ferrer pa je drugo leto zapored klonil v finalu.

Turnir Mubadala World Tennis Championship je zdaj že tradicionalna uvertura v novo teniško sezono. Od ponedeljka bodo zaživela igrišča tako na ATP- kot WTA-touru. Moški se bodo merili v Brisbanu, Dohi in Čenaju, dekleta pa tudi v Brisbanu ter še na Kitajskem in Novi Zelandiji. Prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, se bo začel 13. januarja.

Azarenka ugnala Sereno
Viktorija Azarenka je v ekshibicijskem dvoboju na Tajskem premagala prvo damo sveta Sereno Williams s 7:5 in 6:3. Za Belorusinjo je zmaga proti najboljši igralki tega trenutka lepa spodbuda po sezoni, ki so jo zaznamovale težave z zdravjem. V 2013 je osvojila vsega tri turnirje, mlajša od sester Williams pa enajst, vključno z naslovom na zaključnem turnirju v Carigradu.

Williamsova je v Azijo pripotovala le dan pred dvobojem, poraz pa je opisala kot dobro pripravo na novo sezono, v kateri želi še izboljšati statistko iz prejšnje - 78 zmag in le 4 porazi.