Jannik Sinner je na turnirjih za grand slam v letošnji sezoni še nepremagan. Osvojil je Melbourne in se prebil med štiri v Parizu. Foto: Reuters
Jannik Sinner je na turnirjih za grand slam v letošnji sezoni še nepremagan. Osvojil je Melbourne in se prebil med štiri v Parizu. Foto: Reuters
Sorodna novica Đokovićeva poškodba hujše narave, ogrožena tudi Wimbledon in OI

22-letni Italijan Sinner, ki je tudi teoretično postal prvi lopar sveta po predaji Novaka Đokovića (poškodovano koleno), se je prvič uvrstil v polfinale turnirja za grand slam v Parizu. Novica o prisilnem koncu tekmovanja Đokovića je prišla le nekaj minut pred zmago Sinnerja.

"Sanje vsakega so postati številka ena, a mi je res žal, da Novak ni mogel dokončati turnirja. Želim mu hitro okrevanje," je dejal Sinner, ki se je soočil le z dvema žogama za brejk. Bolgar je drugo izkoristil in v tretjem nizu izenačil na 5:5, toda podaljšano igro je izgubil 3:7. Sinner je premagal Dimitrova četrtič zaporedoma.

Alcaraz je po dveh urah in 18 minutah premagal Cicipasa. Šlo je za ponovitev lanskega četrtfinala na Rolandu Garrosu. Prvi niz je gladko pripadel Špancu, ki je v drugem nizu potreboval dobro uro, da je po podaljšani igri strl Grka. Tajbrejk je Alcaraz dobil zanesljivo s 7:3. V tretjem nizu je Cicipasa premagal s 6:4.

Coco Gauff po preobratu ugnala Ons Jabeur

Iga Swiatek in Coco Gauff se bosta pomerili v polfinalu Rolanda Garrosa v ženski konkurenci. Na pariškem pesku bosta igrali tretje leto zapored.

Coco Gauff bo četrtič na turnirjih za grand slam zaigrala v polfinalu. Foto: Reuters
Coco Gauff bo četrtič na turnirjih za grand slam zaigrala v polfinalu. Foto: Reuters

20-letna Američanka se je med štiri prebila, potem ko je Tunizijko Ons Jabeur premagala petič v njunem sedmem medsebojnem obračunu. Bilo je 4:6, 6:2, 6:3. Na pariškem pesku sta se srečali že pred tremi leti, tudi tedaj pa je bila boljša Gauff. Tokrat je tretja nosilka za napredovanje potrebovala uro in 58 minut. Jabeur, ki ostaja brez polfinala Rolanda Garrosa, je sicer bolje začela dvoboj in si po brejku v sedmi igri utrla pot k zmagi v prvem nizu. Dobila je tri igre zapored, potem pa na svoj servis v deseti zanesljivo potrdila vodstvo z 1:0.

Gauff je našla odgovor in v četrtem nizu z odvzemom začetnega udarca povedla s 3:1. Toda osmi nosilki turnirja je uspel brejk za znižanje, Američanka pa je bila še enkrat uspešna na servis tekmice, s tretjim brejkom v nizu pa je v osmi igri izenačila na 1:1. V odločilnem nizu je bila ključna četrta igra, ki jo je lanska zmagovalka OP ZDA dobila na začetni udarec Tunizijke. "Na naših turnirjih je zelo priljubljena. Kadar sama ne igram, navijam zanjo. Ons igra zelo svojevrstno igro in tudi danes sem uživala, pa čeprav sem prvi niz izgubila," je dejala Gauff.

Iga Swiatek za napredovanje potrebovala le uro

Tretje leto zapored bo izzvala Igo Swiatek, zmagovalko zadnjih dveh OP Francije, ki je v četrtfinalu zanesljivo opravila z Marketo Vondroušovo. Prva igralka sveta je po uri in štirih minutah slavila s 6:0 in 6:2. Poljakinja je zmagala tudi na četrtem medsebojnem dvoboju, Čehinja pa proti njej še ni dobila niza.

"Vse se je izšlo, kot sem si želela. Zdi se mi, da sem bolje servirala kot v prejšnjih dvobojih, zato sem bila še bolj samozavestna. Lahko sem le igrala svojo igro in se držala taktike. Vesela sem, da sem ohranjala fokus, ne glede na to, kaj je naredila nasprotnica. Tudi polfinala se bom lotila kot vseh dvobojev do zdaj. Ne želim spreminjati rutine in si ne želim naložiti preveč bremena. Proti Coco je vedno težko. Rada igra na pesku," je dejala Iga Swiatek.

S Coco Gauff se je do zdaj pomerila 11-krat, zmagala pa je kar desetkrat. Z Američanko je opravila tudi ob svojih dveh slavjih na Rolandu Garrosu. Lani je bila v četrtfinalu boljša s 6:4 in 6:2, pred dvema letoma pa v finalu s 6:1 in 6:3. Letos je Poljakinja v polfinalu Rima zmagala s 6:4 in 6:3.


Četrtfinale (M), tabela:
RUUD (NOR/7) – ĐOKOVIĆ (SRB/1)
Novak Đoković je dvoboj predal zaradi poškodbe kolena.

ZVEREV (NEM/4) – DE MINAUR (AVS/11)
sreda

ALCARAZ (ŠPA/3) – CICIPAS (GRČ/9)
6:3, 7:6 (3), 6:4

SINNER (ITA/2) – DIMITROV (BLG/10)
6:2, 6:4, 7:6 (3)


Četrtfinale (Ž), tabela:
SWIATEK (POL/1)VONDROUŠOVA (ČEŠ/5)
6:0, 6:2

GAUFF (ZDA/3)JABEUR (TUN/8)
4:6, 6:2, 6:3

RIBAKINA (KAZ/4) – PAOLINI (ITA/12)
sreda

SABALENKA (BLR/2) – M. ANDREJEVA (RUS)
sreda