Rafael Nadal stopnjuje formo. Težko ga bo zaustaviti tudi v nedeljskem finalu in nato na Roland Garrosu. Foto: EPA
Rafael Nadal stopnjuje formo. Težko ga bo zaustaviti tudi v nedeljskem finalu in nato na Roland Garrosu. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer se bo v nedeljo že 30. srečal z Rafaelom Nadalom. Švicar je dobil le deset obračunov. Na pesku je Nadal dobil 12 izmed 14 dvobojev. Foto: EPA

Čeh, ki je v četrtfinalu izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je bil v uvodnem nizu nemočen. "Rafa" si je priigral brejk v prvi in peti igri, prvi niz je trajal le pol ure. V drugem nizu se je Berdych precej bolje upiral, ključni odvzem servisa je Nadalu uspel v deveti igri.

Dvoboj je trajal uro in 17 minut, Berdych je serviral pet asov, Nadal pa nobenega. Kralj peska je osvojil 57 točk, Čeh pa le 36, priigral si je le eno priložnost za brejk, ki pa je ni unovčil.

Nadal je po vrnitvi na teniška igrišča v izjemni formi. Dobil je turnirje v Sao Paulu, Acapulcu, Indian Wellsu, Barceloni in Madridu, v Vina del Marju in Monte Carlu pa je izgubil finalni obračun.
Precej dela za Federerja v prvem nizu
V večernem polfinalu je Roger Federer s 7:6 in 6:4 izločil Benoita Paireja po uri in 28 minutah igre. Francoz je serviral osem asov, a naredil tudi tri dvojne napake. Paire je z brejkom v sedmi igri celo povedel s 4:3, a se je Švicar že v naslednji igri vrnil. Podaljšano igro je dobil s 7:5. V drugem nizu je Federerju odločilni odvzem servisa uspel že v tretji igri, nato pa je prednost zanesljivo zadržal do konca.

V ženskem finalu Serena in Azarenka
Prva nosilka Serena Williams se bo v finalu srečala Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Američanka je brez težav v polfinalu premagala Romunko Simono Halep, ki se je na turnir uvrstila prek kvalifikacij, bilo je 6:3 in 6:0. Azarenka pa je premagala Italijanko Saro Errani s 6:0 in 7:5.

RIM (M), polfinale
(2.646.495 evrov, pesek)

NADAL (ŠPA/5) - BERDYCH (ČEŠ/6)
6:2, 6:4

FEDERER (ŠVI/2) - PAIRE (FRA)
7:6 (5), 6:4


RIM (Ž), polfinale
(2.369.000 evrov, pesek)

S. WILLIAMS (ZDA/1) - HALEP (ROM)
6:3, 6:0

AZARENKA (BLR/3) - ERRANI (ITA/7)
6:0, 7:5