Roger Federer je morda v zenitu kariere, toda v teniškem svetu je še vedno najbolj priljubljen. Foto: Reuters
Roger Federer je morda v zenitu kariere, toda v teniškem svetu je še vedno najbolj priljubljen. Foto: Reuters

j športno na in izven igrišča.

Švicarju so največ glasov namenili tenisači, že štirinajstič zapored pa so ga navijači izbrali tudi za najbolj priljubljenega igralca.

Prvo nagrado je prejel šestič zapored, nominirani pa so bili še Andy Murray, zmagovalec leta 2010 Rafael Nadal in Stan Wawrinka. Navijači so mu namenili 56 odstotkov glasov ter ga uvrstili pred Murrayja, Nadala, Novaka Đokovića in Keia Nišikorija.

Od leta 2003 je Federer, letošnjo sezono je zaradi težav s kolenom končal julija po turnirju v Londonu, osvojil že 33 nagrad, ki jih podeljuje združenje poklicnih teniških igralcev ATP.

Nagrado za najbolj priljubljena igralca med dvojicami sta dvanajstič zapored prejela brata Bryan.

Za povratnika leta so teniški igralci izglasovali Argentinca Juana Martina del Potra, olimpijskega podprvaka, ki je poleg Španca Sergija Bruguere in Nemca Tommyja Haasa zdaj tretji z dvema tovrstnima priznanjema. Za igralca, ki je najbolj napredoval, je bil izbran Francoz Lucas Pouille. Naslednik Alexandra Zvereva v kategoriji vzhajajoče zvezde je 19-letni Američan Taylor Fritz, ki se je letos prebil med najboljših sto.

Marin Čilić je dobil nagrado za humanitarnost, trener Stana Wawrinke Magnus Norman pa je prejl nagrado za najboljšega trenerja sezone.