Dež jo je spet zagodel organizatorjem zadnjega teniškega grand slama sezone. Foto: EPA
Dež jo je spet zagodel organizatorjem zadnjega teniškega grand slama sezone. Foto: EPA
Dež prestavil finale v New Yorku

Deževati je začelo dve uri pred dvobojem, tako da so morali organizatorji prekiniti tudi finale ženskih dvojic, ki je bil tik pred koncem. Štiri ure pozneje so finale dokončno preložili na ponedeljek, kar se je zgodilo že tretje leto zapored.

Srbu se je želja uresničila
Nedeljska odpoved gre vsekakor bolj na roko Djokoviću, ki je v soboto bil težek polfinalni boj z Rogerjem Federerjem. Srb ga je dobil v petih nizih, po dvoboju pa odkrito izjavil, da upa na nedeljski dež in finale v ponedeljek, saj bi rad pred dvobojem z Nadalom vsaj dan počitka.

Streha bi stala 150 milijonov dolarjev
Ponovna prestavitev finala na ponedeljek je v New Yorku spet sprožila razprave o strehi na osrednjem igiršču. Od turnirjev za grand slam imata pokrito igrišče Melbourne in Wimbledon, o njem pa razmišljajo tudi v Parizu. Predstavnik organizatorjev Chris Widmaier je o tem povedal: "Gre za zelo zapleten projekt, tako finančno kot tehnično. Govorimo o približno okoli 150 milijonih dolarjev. Naj ga raje namenimo za eno streho ali programe za mlade?"

Nadal še brez izgubljenega niza
Nadal se je prvič uvrstil v finale New Yorka, ki mu še edini manjka v njegovi zbirki velikih turnirjev. Prvi igralec sveta, ki je letos dobil že Pariz in Wimbledon, na OP ZDA ni oddal niti niza. Djoković je do zdaj osvojil le OP Avstralije (2008), v finalu New Yorka pa ga je pred tremi leti premagal Roger Federer.

Finale bo danes ob 22. uri.

Dež prestavil finale v New Yorku