Polona Hercog bo imela v soboto lepo priložnost, da osvoji prvi turnir WTA. Foto: Reuters
Polona Hercog bo imela v soboto lepo priložnost, da osvoji prvi turnir WTA. Foto: Reuters
Barbora Zahlavova Strycova
Barbora Zahlavova Strycova je izgubila vse tri medsebojne obračune s Hercogovo. Foto: Reuters
Polona Hercog
Hercogova je v 12. igri zadnjega niza le uspela izkoristiti četrto zaključno žogo. Foto: EPA

Mariborčanka je v tretji igri izgubila začetni udarec, a se hitro pobrala in s tremi brejki nanizala pet iger zapored. V drugem nizu je Čehinja povedla s 3:1, Hercogova je izenačila na 4:4, nato pa izgubila servis v deveti igri in odločal je tretji niz.

Najboljša slovenska igralka je bila v odločilnem nizu boljša, povedla je s 4:2, pri vodstvu s 5:4 je zapravila zaključno žogo na servis Čehinje, nato pa je v 12. igri Zahlavova Strycova poslala forhend prek osnovne črte in Hercogova je le izkoristila četro zaključno žogo. Lani je Polona igrala v finalu turnirja v Acapulcu, kjer je bila v treh nizih boljša Venus Williams.
V zadnjem nizu je bila utrujena
"Vesela sem, da mi je uspelo. Prvi niz sem osvojila, ker morebiti tekmica ni takoj dojela moje igre. Pogoji so bili zelo težki, ker je ves dan deževalo. Za obe je bilo prilagajanje na razmere težko. Imela sem svoje priložnosti tudi v drugem nizu, vendar sem šele četrto žogico za zmago izkoristila v tretjem nizu. Ves čas sem sicer verjela v zmago. Toda ob nepravih trenutkih sem preveč hitela. Morala bi bolj čakati pri pripravah na točko, saj so bili pogoji taki, da ni bilo mogoče z začetne linije hitro zaključevati. To se ni obrestovalo," je povedala Hercogova, ki se je v zadnji igri pošteno tresla za zmago: "Oddahnila sem se, ko mi je uspelo. Imela sem že vodstvo s 40:0 in nato je znižala na 30:40. Tedaj sem si želela uspešno zaključene točko. Dejala sem si, 'daj prosim, končaj čim prej'. Bilo je zelo pozno in sem bila malce tudi že utrujena."

Larssonovo ugnala že v Wimbledonu
Švedinja Larssonova je s 6:3 in 6:1 ugnala rojakinjo Sofio Arvidsson. Finale bo v soboto ob 14.00. "Želim si, da bi v finalu prikazala dobro predstavo in da bom lahko šla z igrišča z dvignjenimi rokami, kot sem šla proti Johanni Larsson že v Wimbledonu. Prvič sva se srečali, toda to je bilo na travi, kar je drugačna zgodba. Verjamem pa v zmago v finalu, vendar bom morala trdo delati, ker je zelo borbena in me čaka trdo garanje," je še dodala najboljša slovenska igralka.
Klepačevi v polfinalu dvojic le tri igre
Andreja Klepač
je na turnirju WTA v Budimpešti nastope končala v polfinalu. Koprčanka je po dobri uri igre v paru z Belorusinjo Tanjo Puček z 2:6 in 1:6 izgubila proti drugima nosilkama, Južnoafričanki Natalie Grandin in Čehinji Vladimiri Uhlirovi.

BASTAD
(220.000 ameriških dolarjev, pesek)

Polfinale:
LARSSON (ŠVE) - ARVIDSSON (ŠVE)
6:3, 6:1

HERCOG (SLO/8) - ZAHLAVOVA STRYCOVA (ČEŠ/7)
6:2, 4:6, 7:5

BUDIMPEŠTA
(220.000 ameriških dolarjev, pesek)

Četrtfinale, tabela:

VINCI (ITA/1) - KUCOVA (SLK)
4:6, 7:6, 6:3
ZAKOPALOVA (ČEŠ/3) - K. BONDARENKO (UKR)
6:0, 6:4
BEGU (ROM/7) - CABEZA CANDELA (ŠPA)
6:0, 6:3
MEDINA-GARRIGUES (ŠPA/5) - ERRANI (ITA/2)
4:6, 7:5, 3:0, b.b.

Dvojice, polfinale:
GRANDIN/UHLIROVA (JAR/ČEŠ/2)
- KLEPAČ/ PUČEK (SLO/ BLR)
6:2, 6:1