Polona Hercog se v Wimbledonu še nikoli ni prebila dlje od prvega kroga. Foto: EPA
Polona Hercog se v Wimbledonu še nikoli ni prebila dlje od prvega kroga. Foto: EPA

Hercog bo na igrišče stopila v torek.

26-letna Mariborčanka se je na glavni turnir uvrstila po treh zmagah v kvalifikacijah. Zdaj jo čaka 82. igralka sveta Annika Beck. Z Nemko se je Hercogova pomerila enkrat in jo leta 2015 v New Havnu na trdi podlagi premagala s 6:3, 6:1.

"Z igro v kvalifikacijah sem delno zadovoljna. Nekatere prvine sem zelo dobro izkoriščala, predvsem začetni udarec, ki mi je veliko pomagal do zmag. A imam še veliko rezerve na igri z zadnje linije, tako da mislim, da se še vedno dajo stvari izboljšati. Za zdaj nimam težav s starimi poškodbami. Tu in tam se pojavijo kakšne bolečine, kar pa je po tolikšnem času brez turnirjev povsem običajno," je nastope v kvalifikacijah Wimbledona komentirala Hercogova, ki se je maja vrnila po devetmesečnem premoru zaradi poškodbe.

"Z Anniko sem se pomerila v New Havnu na trdi podlagi. Takrat sem odigrala zelo dobro tekmo, taktično zelo pravilno. Upam, da mi bo tudi tokrat uspelo odigrati nekaj podobnega. Je igralka, ki se zelo dobro giba, je zelo stabilna in ne dela poceni napak. Morala bom igrati agresivno, izkoristiti svoje napadalne udarce in upam, da se bodo stvari obrnile meni v korist," je pred obračunom z Beckovo dejala Hercogova.

"Svoja pričakovanja za Wimbledon sem nekako že izpolnila, vse, kar pa se bo dodatno odvilo v pozitivno smer, pa je samo še bonus," je bila odkrita Štajerka.