Polono Hercog v drugem krogu čaka zelo težka nasprotnica. Foto: EPA
Polono Hercog v drugem krogu čaka zelo težka nasprotnica. Foto: EPA
V torek težki nalogi za Žemljo in Kavčiča
Hercogova oddala le tri igre

"V drugem nizu sem se sprostila in ko sem igrala svojo igro, ni imela možnosti," je po uri in šestih minutah igre povedala Hercogova, ki je s tem ponovila lanski uspeh. Dosegla je tri ase (najhitrejši servis je meril 189 km/h), japonska kvalifikantka nobenega, zato pa 27 neizsiljenih napak, Slovenka 13 manj.
"V taki vročini je bilo treba hitro odigrati. Zelo pomembno je, da v prvih krogih hitro zmagaš, saj nikoli ne veš, kako dolgo boš ostal v turnirju. Če že na začetku igraš tri nize, se ti to lahko pozna v naslednjih dvobojih," je po lepi zmagi na igrišču številka 6 dodala Polona, ki si je priborila lepo prednost v osvojenih točkah (60:40).

Šafarova bo precej višja ovira
Mlada Mariborčanka se bo v drugem krogu pomerila s 24. nosilko turnirja in še eno levičarko Lucio Šafarovo. Čehinja je dvakrat s 6:2 ugnala Avstralko Jeleno Dokić. Šafarova, sicer štiri leta starejša od Hercogove, je v karieri osvojila štiri turnirske zmage, na lestvici pa je na 25. mestu. To bo za tekmici prvi medsebojni dvoboj.

Preostale slovenske predstavnike, Katarino Srebotnik, Blaža Kavčiča in Gregorja Žemljo, dvoboji prvega kroga čakajo v torek.

Roland Garros, slovenski nastopi, 1. krog, moški, torek:
KAVČIČ (SLO) - SCHWANK (ARG)

ŽEMLJA (SLO) - MONACO (ARG/26)

Ženske:
HERCOG (SLO) - DOI (JAP)
6:3, 6:0

Torek:
SREBOTNIK (SLO) - ZAKOPALOVA (ČEŠ)

V torek težki nalogi za Žemljo in Kavčiča
Hercogova oddala le tri igre